El carrer Sant Jaume no celebrarà enguany les seves emblemàtiques festes

Els veïns publiquen un escrit per anunciar la decisió i enviar ànims i suport a totes les famílies afectades per la Covid-19

Rubí no podrà celebrar Sant Jaume
Rubí no podrà celebrar Sant Jaume | Marta Casas
15 de juliol del 2020
Rubí es quedarà aquest any sense poder celebrar les festes del carrer Sant Jaume, que es fan cada any - i en fa 175 - pels volts del 25 de juliol, dia de Sant Jaume. Ho ha confirmat a RubiTV.cat el president de l'Associació d'Amics del Carrer Sant Jaume, Roger Monterde, que també ha compartit l'escrit que han fet arribar des de l'organització a la ciutadania per anunciar la decisió i alhora enviar ànims i suport a totes les famílies afectades per la Covid-19 i agrair l'esforç de totes les persones que treballen per frenar la malaltia.

Les festes del carrer Sant Jaume tenen la característica especial de ser organitzades de manera col·lectiva per veïns i veïnes del carrer, des dels més petits fins als més grans, que decoren tot el carrer amb una temàtica que escullen unes setmanes abans: el "Día de Muertos" va ser la temàtica de l'any passat, amb una espectacular decoració que va atraure moltes mirades; un altre any van transformar el carrer en un càmping estiuenc, un altre la decoració estava inspirada en Bollywood...

La programació s'allarga quatre o cinc dies, i inclou activitats per als més petits, concerts, havaneres, sardanes, un torneig de botifarra i un sopar veïnal. A més, cada any es fa una exposició artística relacionada amb la temàtica escollida per a la celebració de la festa.

Cada any milers de persones s'acosten al carrer per gaudir tant de la decoració com de les activitats programades, però enguany la Covid-19 ho impedirà. El president de l'Associació d'Amics del Carrer Sant Jaume, però, assegura que "quan ens retrobem, la farem grossa". A continuació reproduïm l'escrit dels veïns del carrer Sant Jaume.



Els del Sant Jaume hi tornarem

Estimades i estimats amics del carrer de Sant Jaume: aquest any no podrà ser. La Covid-19 ha pogut, atacant directament les nostres vides, afectar-nos la manera de viure i s’ha acarnissat amb una generació que no es mereixia acabar la seva vida, no gens fàcil, sola i sense acomiadar-se dels seus. Tot, molt dur.

En ha tocat viure temps difícils, però entre totes i tots ho superarem i ja en vindran de millors, perquè la vida ens deurà moltes trobades i festes, i sobretot, petons, abraçades i molt amor, que en definitiva és el que mou el món.

Des del Sant Jaume volem enviar una abraçada enorme i tot l’escalf a les famílies afectades directament i indirecta pel maleït virus; molts ànims al nostre comerç i teixit associatiu de Rubí i un reconeixement a la gent que està treballant per a combatre’l; els desitgem tota la sort del món i més. Gràcies infinites a sanitaris, cuidadores, treballadores d’hospitals, CAP i residències; sou el nostre orgull, i tenim el convenciment que gràcies a la vostra incansable feina i amb l’ajuda de tots i totes hi tornarem.

Tornarem a prendre el carrer, a jugar amb la nostra canalla, a abraçar-nos amb les nostres iaies i avis, i a cantar i ballar i sense distància, que és com ens agrada als del Sant Jaume. Aquest any no guarnirem el carrer; no farem sopars ni concerts; no ballarem i no compartirem amb Rubí 5 dies d’emocions, alegria i disbauxa, però no ho farem per falta de ganes, que en tenim, i moltes!; ho farem per a cuidar-nos, cuidar-vos i perquè estem convençuts que hi tornarem i ho farem amb més ganes. Quan ens retrobem, la farem grossa; serà sonada ─ben merescut ho tindrem─ i per tantes que en vindran, cuideu-vos, cuidem-nos, que el Sant Jaume us espera.

Salut i sort!

Visca el carrer de Sant Jaume i visca Rubí!