«Crims» recupera la història de «Dieguito el Malo»

El líder de la major fuga de presos de la història recent d'Europa va tenir una filla que va morir electrocutada a Rubí l'any 1997

Carles Porta, presentador i director de Crims
Carles Porta, presentador i director de Crims | CCMA
20 de juliol del 2020
Juan Diego Redondo - popularment, "Dieguito el Malo" - va ser conegut per liderar, l'any 1978, la fuga més nombrosa de presos de la història recent d'Europa a la presó Model de Barcelona. Mort l'any 2011 de sida, als 52 anys, va passar més anys empresonat que en llibertat, i per fugar-se de la presó més de trenta vegades.

Aquest famós delinqüent té una tràgica relació amb Rubí. L'any 1997, la seva filla de només cinc anys va tocar uns cables que es trobaven descoberts enmig del carrer, i va morir electrocutada. El seu altre fill, Èric Redondo, que ara té 32 anys, i que segons explica el programa Crims també ha estat a la presó de Lledoners, va estudiar un temps, mentre estava sota la tutela d'uns familiars, a Rubí.

Crims, el programa de  de Catalunya Ràdio conduït per Carles Porta, emetrà aquesta setmana (15h) una mini sèrie de cinc capítols dedicada a la història de "Dieguito, el Malo".