1 de 10
URBANITZACIONS

ICV critica la «deixadesa» de les urbanitzacions de Rubí per part de l'Ajuntament

La formació considera que durant els darrers 4 anys el govern municipal ha fet tota l'acció en obra pública al centre, oblidant els barris i les urbanitzacions

per Carla Serra, 20 de febrer de 2019 a les 16:00 |

Les valoracions dels diferents àmbits d'actuació de l'equip de govern municipal continuen i, en aquesta ocasió, la portaveu d'Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), Ànnia García, juntament amb Pau Navarro, han posat sobre la taula la qüestió de les urbanitzacions i els barris de la ciutat.


"Els barris i urbanitzacions, fins i tot els barris de nucli urbà, han estat totalment abandonats des del punt de vista estratègic". Garcia ha parlat d'exemples com la futura plaça de Sant Muç, situada a l'avinguda de Can Tapis, una obra que formava part del pla d'inversions 2016-2017, el contracte de la qual es va formalitzar al gener del 2018 i que, un any després, segueix sense estar acabada i sense avançar. A més, ha explicat que al pla del 2016-2017 només estava prevista aquesta obra i una altra dedicada a les urbanitzacions, mentre que al del 2017-2018 cap de les 26 inversions previstes era a les urbanitzacions i a l'últim pla, 2018-2019, els 5 projectes pensats per a aquestes zones són només actuacions de manteniment. 

Des del grup municipal asseguren que aquesta "deixadesa" és deguda a "una manca de visió global de la ciutat" i asseguren que la solució és crear un pla de millora dels espais públics dels barris que parli d'equipaments, de serveis, mobilitat i accessibilitat.


Per la seva banda, Navarro ha destacat l'incompliment de mocions aprovades pel ple dedicades a les urbanitzacions i ha afegit que l'únic que ha fet el govern municipal ha estat "posar pedaços puntuals". També ha comentat que aquesta mala gestió del manteniment genera un efecte de crida a l'incivisme.

Amb tot això, Ànnia García ha resumit els últims anys de mandat com "4 anys perduts perquè no s'ha treballat per convertir Rubí en una ciutat cohesionada que respongui a les necessitats dels seus veïns i veïnes."

 

Participació