1 de 10
hospital

El PSC lamenta la «desinformació» per part de la Generalitat respecte a la qüestió de l'Hospital

Marta García: "La percepció és que hi ha una afinitat que fa que Sant Cugat s'emporti els recursos de qualitat"

per Carla Serra / Anna Claverol, 22 de febrer de 2019 a les 11:15 |

Fa anys que l'Hospital de Rubí és un tema que genera interès i polèmica entre el govern de la Generalitat i els successius governs municipals. Aquest mandat no n'ha quedat exempt, i el gener de l'any 2016 el Ple municipal va aprovar una moció, per unanimitat, en què s'instava el Govern de la Generalitat...


Mesos després, l'acord del Ple arribava a la Comissió de Salut en forma de proposta de resolució, presentada pel grup parlamentari del PSC, i es debatia conjuntament amb una altra proposta de resolució presentada pel grup parlamentari de Catalunya En Comú Podem, i defensada per la rubinenca Marta Ribas.

Una de les dues propostes, que reclamava explícitament la construcció de l'Hospital a Rubí i la dotació del servei d'urgències pediàtriques al CAP Mútua de Rubí va quedar rebutjada; mentre que l'altra, que instava el Govern a reforçar el servei de pediatria a la ciutat de Rubí, es va aprovar de manera unànime.


ERC anuncia la possibilitat que el govern adquireixi l'Hospital General de Catalunya, una notícia que el govern municipal rep "amb estupefacció"

El mes d'octubre del mateix 2016, l'aleshores conseller de Salut Toni Comín va anunciar que la Generalitat estava estudiant la possibilitat de comprar l'Hospital General de Catalunya per tal de donar una resposta a les necessitats de cobertura sanitària a les ciutats de Rubí i Sant Cugat.

L'anunci efectuat pel Conseller i per ERC va ser rebuda "amb estupefacció" per part de l'alcaldessa de Rubí, que va anunciar que el govern municipal havia trobat un inversor disposat a finançar el futur hospital de Rubí.

A dia d'avui, no s'ha tornat a saber res de la possibilitat anunciada per l'exconseller Comín sobre la proposta de comprar l'Hospital General de Catalunya, que QuirónSalud va admetre haver estat negociant al cap de mesos; ni tampoc sobre l'inversor de l'hipotètic Hospital Vicenç Ferrer del qual va parlar l'alcaldessa de Rubí l'octubre de 2016.

Nova polèmica: l'alcaldessa de Rubí engega una campanya de Change.org i la de Sant Cugat afirma que l'Hospital s'ubicarà al seu municipi

L'alcaldessa de Rubí va anunciar, primer a través de les seves xarxes socials i després a través d'un comunicat a la web municipal, que després de mesos intentant concertar una trobada amb l'actual Consellera de Salut, Alba Vergés, li havien comunicat que seria atesa per una altra persona del Departament. I és per aquest motiu que l'Ajuntament de Rubí va engegar una campanya a través de la plataforma change.org per tal de reclamar a la conselleria la priorització de la construcció de l'Hospital de Rubí.

Pocs dies després, arribava una nova font de polèmica, quan l'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, en declaracions al programa Línia Directa de Cugat.cat assegurava que des del Departament de Salut se'ls havia assegurat que "hi hauria una resposta per Sant Cugat" en la qüestió de l'Hospital de referència, defensant que "ha d'estar ubicat a Sant Cugat", ja que Rubí "ja compta amb altres serveis més intensius".

El Departament de Salut no havia dit a l'alcaldessa Fortuny de quin tipus de dispositiu es tractarà, però assegurava que serien "bones notícies per Sant Cugat", i que l'anunci oficial es faria tot just després de les eleccions municipals del mes de maig.

El PSC creu que la Generalitat afavoreix la ciutat de Sant Cugat per "afinitat"

La regidora de Serveis a les Persones, Marta García, ha lamentat la "desinformació" envers el govern municipal de Rubí, cosa que no els permet fer una valoració sobre la proposta definitiva que faci el Departament de Salut. Alhora, això els fa pensar que existeix una "afinitat" del Govern de la Generalitat envers la ciutat de Sant Cugat.

L'Ajuntament de Rubí seguirà recollint signatures "fins que no tinguin una comunicació clara per part del Departament de Salut".

Alhora, García ha fet una crida a la resta de formacions municipals perquè es posicionin respecte aquesta qüestió i defensin l'Hospital de Rubí, tot recordant que ha estat una demanda històrica del PSC i que la Generalitat reconeix, des de fa anys, que és necessari a la comarca.

 

Participació