1 de 10
eleccions municipals 2019

Els Comuns de Rubí: «Mai s'ha negat a cap membre d'EUiA la participació a l'espai de Catalunya en Comú»

Segons expliquen en un comunicat, el criteri per elaborar la llista "no contempla les quotes d'organitzacions"

El grup motor de Catalunya en Comú a Rubí es defensa de les acusacions d'EUiA | @comurubi
per RubiTV.cat, 22 de febrer de 2019 a les 10:45 |
El grup local de Catalunya en Comú ha respost amb un comunicat a les declaracions efectuades el passat dimecres pel coordinador local d'Esquerra Unida i Alternativa sobre els motius que els havien dut a abandonar l'espai dels comuns a Rubí.

El grup motor explica que Ànnia García, escollida cap de llista dels Comuns a Rubí, "amb el suport majoritari del grup motor, va fer una proposta de candidatura on EUiA estava representada per tres membres, entre ells, Martín Pretel". "Mai s'ha negat a cap membre d'EUiA la participació a l'espai de Catalunya en Comú ni a la candidatura", afegeixen.


Segons explica el comunicat, la llista proposada pel grup motor de Catalunya en Comú respon, com sempre han defensat, "a la voluntat de governar la ciutat després de les eleccions de maig de 2019, i per tant, que s'han proposat les persones que entenem que millor representen i poden desenvolupar el nostre projecte en un escenari compartit amb molts altres agents de la ciutat". El criteri, doncs, "no contempla qüestions com la militància de les persones ni les quotes d'organitzacions", asseguren.

Catalunya en Comú també afirma que s'ha fet un esforç per incorporar a la llista persones que no tenien militància prèvia i altres persones que ni tan sols estan inscrites a Catalunya en Comú.


Això respondria a una "voluntat de ser un espai transversal i plural, que superi l'esquema de les organitzacions i les filiacions", i és per això qu el grup local de CeC lamenta la decisió presa per EUiA d'abandonar l'espai dels comuns a Rubí.

La decisió de no fer el procés d'ordenació de la candidatura en trams de cinc en cinc respondria, segons expliquen en el comunicat, "al fet que CeC té l'objectu inequívoc i aprovat en assemblea de concórrer en coalició junt amb el cercle local de Podem", cosa que farà que el resultat del procés d'ordenació de la llista es veurà modificat un cop ambdues formacions arribin a un acord. Aquesta decisió es va aprovar per 33 vots a favor, 6 en contra i 1 abstenció dels inscrits, el passat dijous, 14 de febrer. També va quedar validada per àmplia majoria la candidatura proposada.

Podem Rubí va escollir el seu cap de llista, que serà Andrés Medrano, en una assemblea a principis de febrer.

Finalment, Catalunya en Comú reitera la seva voluntat "de continuar ampliant i consolidant el seu espai polític a la ciutat, amb la incorporació de persones i col·lectius que defensin els nostres principis ètics i programàtics, per a la gestió d'una ciutat inclusiva, solidària i transparent".

 

Participació