Mor el fotògraf Josep Maria Roset

El rubinenc compta amb una gran col·lecció, tant de fotografies com d'objectes fotogràfics i bibliografies

Josep Maria Roset rep la Creu de Sant Jordi el 2018
Josep Maria Roset rep la Creu de Sant Jordi el 2018 | Generalitat de Catalunya
Redacció
01 de setembre del 2020
Actualitzat a la 13:00h
Aquesta nit s'ha mort Josep Maria Roset, el fotògraf rubinenc nascut el 1932 i que deixa una vasta col·lecció de fotografies que retraten temàtiques molt diverses: la transició democràtica al Vallès, retrats, fotografies de les activitats teatrals d'El Globus, el CATEX i el Centre Dramàtic del Vallès, entre d'altres.

La col·lecció de Roset, caracteritzada per un llenguatge molt personal, compta amb gairebé tres-cents cinquanta mil negatius.

A més, durant tots aquests anys Roset ha realitzat un important treball de recerca de documentació fotogràfica, arribant a completar un arxiu de gairebé mig milió d'objectes fotogràfics i una gran biblioteca sobre fotografia analògica i una nombrosa col·lecció de càmeres i altres utensilis.

Roset va col·laborar en la fundació del Grup Fotogràfic El Gra, i ha rebut diversos premis al llarg de la seva trajectòria. El 2018 va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi. El 2013, va ser el protagonista d'una de les entrevistes del cicle Rubi, una vida d'història.

La vetlla serà demà, dimecres, de 10h a 20h al tanatori de Rubí, i el funeral serà dijous a les 10h a l'església de Sant Pere.