La mobilització per la Diada a Rubí serà davant dels jutjats

Per tal de complir amb les mesures de seguretat també hi haurà concentracions a les places del Doctor Guardiet i Catalunya

Una concentració als jutjats de Rubí, el 2019
Una concentració als jutjats de Rubí, el 2019 | Carla Serra
01 de setembre del 2020
Actualitzat el 02 de setembre a les 12:26h
La crisi del coronavirus ha obligat les entitats a replantejar la celebració de la Diada del 2020, la novena des que van arrencar les grans mobilitzacions del procés. És per això que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) han optat per un model mixt, amb components presencials i virutals, per tal d'intentar repetir els èxits al carrer de l'última dècada.

Les mobilitzacions es duran a terme en una seixantena de municipis, davant d'edificis de l'administració de l'Estat, i concretament a Rubí, la convocatòria serà davant dels jutjats, "lloc idoni per demanar una altra manera de fer justícia", explica la secció local de l'ANC. Atès que la plaça Pere Esmendia és petita, també hi haurà concentracions a les places del Doctor Guardiet i Catalunya. Per tal d'assistir a la concentració caldrà inscriure's prèviament.

L'ANC recorda que encara tenen samarretes i codis QR solidaris a la seva seu, cada tarda de dilluns a divendres de 18h a 21h.

Pel que fa a la ja tradicional Marxa de Torxes, que se celebrava el 10 de setembre al vespre, des d'Òmnium Rubí s'ha decidit no fer-la ateses les indicacions de les autoritats sanitàries, tal com ha confirmat el seu president, Martí Pujol, a RubiTV.cat.