El PDECat de Rubí se suma a l'allau de baixes de militància

La majoria dels associats de la ciutat han estripat el carnet

Imatge de l'executiva del PDECat escollida el novembre de 2018
Imatge de l'executiva del PDECat escollida el novembre de 2018 | Cedida
Redacció
03 de setembre del 2020
La majoria d'associats del PDECat de Rubí han emès un comunicat aquest migdia per anunciar la decisió de donar-se de baixa de la formació, una decisió que asseguren que prenen "amb tristesa després de constatar la manca de voluntat de la Direcció Nacional del PDECat per complir amb els mandats de la militància de transitar cap a Junts per Catalunya".

La decisió arriba unes hores després que l'executiva comarcal del PDECat, així com els consellers nacionals, hagin dimitit de les seves funcions.

Segons expliquen en el comunicat, lamenten la decisió de la Direcció Nacional, "que de manera unilateral, va desestimar la proposta d'encaix d'ambdues formacions polítiques proposada pels presos polítics i exiliats, membres de la Comissió Delegada, Josep Rull, Jordi Turull, Quim Forn i Lluís Puig".

A més, en les darreres hores s'ha conegut que el PDECat ha interposat - "de nou de manera unilateral" - una demanda contra Junts pel domini del nom, "judicialitzant el conflicte, fet que complica la suma de totes les posicions".

Malgrat tot, afirmen que "seguim caminant amb esperit constructiu i amb respecte pels companys i companyes amb els que hem compartit formació política i amb l’esperança de retrobar-nos en el nostre anhel d’independència i bon govern, per fer un país lliure i millor".

Tot just ahir es va fer pública la notícia de la dimissió del president de la secció local del PDECat, Josep Puigventós, que també mostrava el seu desacord amb la direcció nacional del partit de no transitar cap al nou partit de Carles Puigdemont.

Els associats rubinencs se sumen, així, a l'allau de baixes del PDECat que s'han produït en els darrers dies.