Salut posarà en marxa un cribratge a tres zones Rubí la setmana que ve

Es faran proves PCR a diversos carrers dels barris del 25 de setembre i Les Torres, i també a Ca n'Oriol

Una dona fent-se una prova PCR
Una dona fent-se una prova PCR | Europa Press
Redacció
04 de setembre del 2020
Actualitzat a les 17:10h
El Departament de Salut farà un cribratge selectiu, porta a porta, en alguns carrers del barri 25 de setembre i Les Torres, i també a les zones de Ca n'Oriol, com la plaça del Sol, per tal de determinar possibles casos de contagi de Covid-19 després d'identificar que hi havia augmentat el nombre de positius.

Salut ha decidit practicar proves PCR als veïns d'aquestes zones per tal d'identificar els seus contactes estrets o, si fos el cas, les persones que puguin ser asimptomàtiques. Es considera el més adequat fer un estudi de cerca de contactes estrets en les zones que s’han identitat com de màxim contagi.

Aquest cribratge es farà amb la col·laboració de l'Ajuntament de Rubí, que ha posat a disposició del Departament voluntaris de Protecció Civil, agents de la Creu Roja i agents cívics.

L’acció començarà dilluns dia 7 i s’allargarà fins el dijous 10. Les proves PCR es realitzaran porta a porta, fent la cerca dirigida dels contactes que no s’han localitzat telefònicament. En aquesta acció també s’hi inclouran els comerços.

Els resultats de les proves estaran disponibles, a partir de 48h, a La Meva Salut. Es contactarà per telèfon amb els casos que siguin positius. Als que siguin negatius i tinguin eConsentiment, se’ls enviarà un SMS per informar-los del resultat.