1 de 10
Govern

Sant Cugat pren força al Govern de la Generalitat

Amb el nomenament d'Àngels Ponsa a Cultura, tres dels catorze consellers són de la ciutat

per Anna Mira, Sant Cugat | 5 de setembre de 2020 a les 13:00 |
Mai Sant Cugat havia tingut tanta presència al Govern de la Generalitat com ara. Amb el nou nomenament d'Àngels Ponsa, com a consellera de Cultura, en substitució de Mariàngela Vilallonga, tres dels catorze membres de l'executiu català són de la tercera ciutat del Vallès Occidental, en nombre d'habitants. Tots tres de Junts per Catalunya.

Amb l'última remodelació del president de la Generalitat, Quim Torra, ha situat tres santcugatencs al capdavant del Govern català: Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat, Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals, i ara Àngels Ponsa, consellera de Cultura. 

Calvet s'ha acomiadat dels consellers que avui han plegat, Miquel Buch a Interior, Àngels Chachon a Empresa i Mariàngela Vilallonga a Cultura i també ha dedicat unes paraules als nous consellers, Miquel Sàmper, Ramon Tremosa i la conciutadana, Àngels Ponsa. 
    La representació vallesana a l'actual Govern conclou amb el nou conseller d'Interior, Miquel Sàmper, de Terrassa. Sàmper ha estat el candidat de CIU, el 2015, i número 2 -per darrere de l'exiliat Lluís Puig- de Junts per Terrassa, el 2019, a l'Ajuntament de Terrassa. En ambdós casos ha estat escollit com a regidor a l'Ajuntament.

Raül Romeva d'ERC (Sant Cugat), Josep Rull de Junts (Terrassa), ambdós empresonats per l'1-O, i Lluís Puig de Junts (Terrassa) a l'exili; així com Lluís Recoder de CiU (exalcalde de Sant Cugat), han estat també presents en el Govern català dels últims anys. Carme Forcadell d'ERC (Sabadell) va ocupar el càrrec de presidenta del Parlament entre els anys 2015 i 2017, quan va ser empresonada per l'1-O. 

 

 

Participació