Informació i confusió: Primer dia de cribratge a Rubí

RubiTV.cat ha acompanyat dues agents cíviques i un voluntari de Protecció Civil al barri del 25 de setembre

Agents cívics i voluntaris de Protecció Civil informen els veïns del 25 de setembre sobre la situació del coronavirus
Agents cívics i voluntaris de Protecció Civil informen els veïns del 25 de setembre sobre la situació del coronavirus | Cedida
07 de setembre del 2020
Actualitzat el 08 de setembre a les 16:03h
Aquest matí ha començat el cribratge selectiu a tres zones de Rubí, on s'ha detectat en la darrera setmana un augment de contagis de coronavirus.

L'alcaldessa, Ana Maria Martínez, ha explicat que "en aquest moment tenim tres punts a la ciutat on cal millorar el trencament de cadenes de contagis", i per això es faran dos tipus de proves: per una banda, tota persona que vulgui podrà anar al CAP de referència - l'Anton de Borja per al 25 de setembre i Les Torres, i Mútua Rubí per al barri de Ca n'Oriol - a fer-se la prova, i per l'altra, personal sanitari, Protecció Civil, agents cíviques i de Creu Roja aniran a fer les proves, porta a porta, el dimecres i el dijous.

Segons ha dit l'alcaldessa, les proves es poden anar a fer voluntàriament al CAP Anton de Borja i al CAP Mútua i, en principi, el que es demana és que siguin residents de les tres zones on s'han detectat augment de contagis; tot i que no se li negarà la prova a ningú. Això ha fet que diverses persones s'hagin presentat aquest matí als centres, on s'han generat moments de confusió, ja que el personal sanitari no tenia constància que les proves es poguessin fer sense formar part de la llista de persones que Salut ja té identificades.

Aquest matí, voluntaris de Protecció Civil i agents cíviques han estat pels tres barris repartint fulletons d'informació per a la ciutadania, explicant-los la situació i informant de la possibilitat d'anar-se a fer el test al CAP. Hem acompanyat aquest matí dues agents cíviques i un voluntari de Protecció Civil que s'han dedicat a aquesta tasca al barri del 25 de setembre, on encara no han començat a fer el cribratge porta a porta.

A primera hora han fet una petita formació amb els agents de salut, i des d'aleshores han pentinat el barri per informar els veïns. RubiTV.cat ha conversat amb dues veïnes, una d'elles que ha explicat que "em van trucar per anar a fer-me la prova, però jo treballo fora de Rubí i no tinc temps per anar-hi; quan vinguin a casa no sé qui s'hi trobaran".

Una altra veïna, mare de dues criatures, ha celebrat que Salut i l'Ajuntament de Rubí ofereixin la possibilitat de fer-se les proves de manera voluntària: "ho vèiem a les notícies i pensàvem: com és que es fan proves a Terrassa, Sabadell... i a Rubí no, si és on hi ha més perill?", ha reflexionat.

Els test per conèixer els positius i contactes estrets no es faran fins dimecres al barri del 25 de setembre, però la resposta de la ciutadania per fer-se les proves de manera voluntària s'ha pogut veure des de bon matí al CAP Anton de Borja.

L'Ajuntament ha fet un seguiment diari de la pandèmia durant el mes d'agost

Durant el mes d'agost, Rubí ha estat una de les ciutats amb el risc de rebrot més alt per coronavirus de tot el Vallès Occidental. L'alcaldessa, Ana Maria Martínez, ja va explicar el passat dijous que l'Ajuntament ha fet un seguiment i gestió de les dades sobre la Covid-19 a la ciutat durant tot el mes d'agost.

"De vegades sembla que si no expliques les coses no s'estigui fent res, però ens vamcomprometre a fer una gestió interna mentre no es donessin situacions excepcionals", va dir, i ho ha remarcat aquest matí a la breu compareixença abans de l'inici de les proves.

La setmana passada ja es va fer públic el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Rubí i el Departament de Salut per tal de trencar la cadena de contagis. A finals de setmana, un cop es coneguin les dades, es podrà valorar la situació i veure com ha respost la població.