10.498 alumnes tornen avui a les aules a Rubí

Comença un curs marcat per la Covid-19

Els infants i joves de Rubí tornen a l'escola
Els infants i joves de Rubí tornen a l'escola | Marta Casas
14 de setembre del 2020
Actualitzat a les 14:36h
10.498 alumnes de Rubí han tornat aquest matí a les escoles i instituts, en un curs marcat per la pandèmia de la Covid-19 i que ha obligat a prendre mesures de seguretat per tal d'evitar la propagació del virus i permetre, alhora, la tornada als estudis d'infants i joves que han estat sis mesos sense entrar a les aules.

Per tal de garantir aquest retorn segur a les aules, l'Ajuntament i els centres s'han coordinat per complir amb totes les mesures de seguretat. L'Ajuntament, per la seva banda, ha adoptat mesures de mobilitat excepcionals - tallant el trànsit dels carrers de les entrades del Regina Carmeli, el Pau Casals, l'INS La Serreta i el Rivo Rubeo - i ha facilitat la plaça Montserrat Roig i la plaça Salvador Allende com a zones d'esbarjo.
 

Tallat el trànsit del carrer de Sant Feliu per a l'entrada a l'escola Pau Casals Foto: Marta Casas

 
També s'han facilitat tanques per tal de dividir espais d'esbarjo als centres i la corresponent retolació amb les indicacions dels Departaments de Salut i Educació, i la Brigada Municipal ha realitzat petites intervencions: redistribusció de mobiliari, canvis de finestres, actuacions de desbrossament i neteja de carrers... Els serveis de neteja dels centres també s'han ampliat.

Per la seva banda, els centres on RubiTV.cat ha estat testimoni de l'entrada i la sortida, han organitzat les entrades i sortides dels alumnes per franges horàries - entre les 9h i les 9.30h, l'entrada; i entre les 13.30h i les 14h, la sortida - i han facilitat tots els accessos possibles als centres: tres a la Schola, tres a l'escola Pau Casals, tres al Regina Carmeli i tres als Maristes.

A l'entrada, els docents passaven llista perquè els infants entressin un per un i per cursos i grups classe, prenien la temperatura i facilitaven a tots els alumnes gel desinfectant.
 

Gel desinfectant a l'escola Schola Foto: Marta Casas