FOTOS 35 anys de l'estació d'Hospital General d'FGC

Es va posar en servei el 15 de setembre de l’any 1985 per facilitar l'accés i atendre la mobilitat que va generar l’edificació de l’Hospital General de Catalunya, construït un any abans

El tram de la via on es va construir l’estació, cap als anys seixanta, mirant cap a Rubí.
El tram de la via on es va construir l’estació, cap als anys seixanta, mirant cap a Rubí. | FGC
NacióSantCugat
15 de setembre del 2020
El 15 de setembre de 1985, ara fa 35 anys, es va posar en servei l’estació d’Hospital General de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Sant Cugat. Aleshores la motivació per posar en marxa la construcció de l'estació era per facilitar l'accés i atendre la mobilitat que va generar l’edificació de l’Hospital General de Catalunya, construït un any abans, el 1984.

Tot i això, el tren ja passava per aquesta zona des de l'any 1918 unint els termes de Sant Cugat i de Rubí. El paratge on es va construir l’Hospital General, tal com era poc després d’inaugurada la línia entre Sant Cugat i Rubí, el 1918.


En el moment de la seva posada en servei, l’estació prestava servei per una sola via fins l’any 1987 quan, finalitzades les obres de desdoblament de la via entre Sant Cugat i Rubí, es va posar en servei una segona via i andana i un pas inferior per connectar les andanes.

Quan es va construir l’estació, aprofitant l’espai disponible i la proximitat de l’autopista A-7, es va condicionar una zona d’aparcament d’automòbils que ha permès disposar d’un Park and Ride que, amb el temps, també han aprofitat els residents de les noves urbanitzacions del seu entorn.
 

El paratge on es va construir l’Hospital General, tal com era poc després d’inaugurada la línia entre Sant Cugat i Rubí, el 1918. Foto: FGC



Des de l’any 1993 l’estació està adaptada per a persones amb mobilitat reduïda. El tram de la via on es va construir l’estació, cap als anys seixanta, mirant cap a Rubí. Actualment, per l’estació passen els trens de les línies S1 (Terrassa) i S7 (Rubí). Pel que fa al volum de viatgers, l’any 2019 va comptar amb més de 751.000 persones usuàries.

L’estació forma part del conjunt d’estacions que té FGC al municipi de Sant Cugat (La Floresta, Valldoreix, Sant Cugat, Mira-Sol, Hospital General, Volpelleres i Sant Joan). 
 

Per l’estació d’Hospital General passen actualment els trens de les línies S1 (Terrassa) i S7 (Rubí). Foto: FGC