1 de 10
participació ciutadana

S'obre una consulta pública prèvia l’ordenança que regularà les instal·lacions d'autoconsum amb energia fotovoltaica

La consulta estarà oberta fins al 27 d'octubre

Plaques fotovoltaiques | Cellers Torres
per RubiTV.cat, 16 de setembre de 2020 a les 13:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Rubí ha obert una consulta pública prèvia l’elaboració de l’ordenança que regularà les instal·lacions d'autoconsum amb energia fotovoltaica.

Aquesta consulta pública es farà en compliment de l'article 133.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, que estableix la necessitat de dur a terme aquestes consultes públiques per recollir l'opinió dels subjectes i de les organitzacions més representatives potencialment afectats per la futura norma.


En aquest cas es busca l’opinió de la ciutadania en relació als problemes que es pretenen solucionar amb la iniciativa, la necessitat i l'oportunitat de la seva aprovació, els objectius de la norma i les possibles solucions alternatives regulatòries i no regulatòries.

La norma establirà les condicions tècniques i administratives per a la legalització de les instal·lacions fotovoltaiques a Rubí, amb l’objectiu de facilitar-ne la tramitació i promoure així l’ús de l’energia solar per a l’autoconsum. Tot i que es consideren altres actuacions per incentivar aquest tipus d’instal·lacions, com ara beneficis fiscals, la redacció de l’ordenança es considera prioritària per tal de disposar del paraigües normatiu adequat que doni cobertura a la tramitació administrativa.


La consutla pública estarà oberta fins el proper 27 d'octubre i s'hi podrà participar a través del portal web Participa Rubí.

 

Participació