«El sabor de Rubí»: conèixer la comunitat a través de la cuina

L'antropòloga alimentària Laia Shamirian vol fer un receptari amb els àpats més significatius per als rubinencs

16 de setembre del 2020
Actualitzat el 05 d'octubre a les 11:21h
La Laia Shamirian Pulido és una veïna de Rubí, antropòloga alimentària, que treballa retratant comunitats a través de la cuina: es fonamenta en la idea que allò que mengem i la manera com ho fem no només ens representa i parla de qui som, sinó que alhora ens permet formar part d'aquella comunitat que ho faci de la mateixa manera.

Ara, aquesta jove s'ha proposat descobrir quin és El sabor de Rubí. "Què ens caracteritza als rubinencs? Quin plat no falta els diumenges a casa? Què és allò que sempre cuinava la teva àvia? Com d'indispensable és el teu cafè i croissant per esmorzar?", es pregunta la Laia, que demana la col·laboració de la ciutadania per tal d'elaborar aquest receptari de cuina.

Per participar cal enviar al correu electrònic [email protected] la recepta del plat i explicar per què és important per a nosaltres, amb qui ho cuinem, quin dia de la setmana ho fem... l'objectiu és recopilar aquesta informació, fins al mes de desembre, i poder elaborar un receptari de Rubí que estaria disponible per tothom a la biblioteca municipal Mestre Martí Tauler.

La impulsora d'aquest projecte també demana que, si algú coneix una persona gran que no utilitzi els mitjans virtuals però vulgui enviar les seves receptes, contacti amb ella a través del correu electrònic per intercanviar les dades telefòniques.

Si coneixeu persones grans que estarien encantades de compartir les seves receptes però no utilitzen mitjans virtuals no dubteu en comentar-ho per e-mail per intercanviar dades telefòniques. Tot serà que acabem cuinant tots junts!