Rubí té tres grups escolars confinats per positius

Al Vallès Occidental hi ha un total de cinc classes aïllades pel mateix motiu

per Redacció , 17 de setembre de 2020 a les 14:10 |
Primer dia de classes a l'escola Enric Casassas de Sabadell | Juanma Pelaéz
Sis grups escolars del Vallès Occidental es troben confinats per positius de Covid-19 entre l'alumnat. D'aquests casos, tres se situen a Rubí, on s'ha tancat un grup de sisè de Primària de l'escola 25 de setembre i dues classes de l'escola Ribas. La resta són a Terrassa, on s'ha aïllat una classe de 4t d'ESO de l'escola Cingle i una classe dels Salesians.

Aquesta tarda s'ha confirmat l'aïllament d'un altre grup d'infants a la comarca. Es tracta de l'escola Nostra Llar de Sabadell, on una monitora de menjador ha donat positiu de Covid-19. En total, 26 alumnes del centre hauran de complir un aïllament preventiu.


D'altra banda, l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha informat que un alumne de l'escola bressol l'Espiga ha donat positiu per coronavirus. El grup estable de l'infant afectat, que haurà de complir el confinament preceptiu, està format per dos altres nadons i les seves educadores.

Incidència baixa en l'àmbit català

 
A nivell de Catalunya, l'afectació de la Covid-19 al sistema educatiu continua sent molt baixa quan tot just han passat tres dies des que va començar el curs. El 99,1% de centres de Catalunya tenen la totalitat dels seus grups en funcionament. A data d’avui, hi ha 68 grups confinats en 52 centres educatius dels diferents territoris a causa del coronavirus.

Hi ha dues escoles que no havien començat el curs per casos de Covid-19 entre el professorat i que avui han iniciat la seva activitat lectiva: l’Escola Juncadella de Sant Vicenç dels Horts, i l’Escola Ridolaina de Montellà i Martinet (Cerdanya).

D’altra banda, es manté confinada la llar d’infants Petit Montessori (antiga llar d’infants Tintín) i s’afegeix l’Escola bressol municipal de Gràcia, totes dues de Barcelona.

Els 52 centres amb grups confinats es diferencien per aquesta tipologia:

Llar d’infants privades: 4
Llar d’infants municipals: 12
Escoles de 2n cicle d’infantil i primària: 16
Instituts d’ESO, Batxillerat i FP: 11
Instituts Escola: 3
Centres privats concertats: 14
Centres privats: 8

El detall dels centres amb grups confinats es pot consultar en el document adjunt a sota:
 

Centres educatius de Catalunya amb algun grup confinat degut a la Covid-19 by naciodigital on Scribd 

Participació