El CRAC projectarà el documental «La mort de Guillem» aquest cap de setmana

El film reprodueix l'assassinat del jove antifeixista Guillem Agulló

Un dels moments de la pel·lícula «La mort de Guillem»
Un dels moments de la pel·lícula «La mort de Guillem» | Carlos Laullón
Redacció
22 de setembre del 2020
El Centre Rubinenc d'Alternatives Culturals (CRAC) acollirà aquest cap de setmana la premiere del documental La mort de Guillem, que reprodueix l'assassinat del jove antifeixista Guillem Agulló a mans de l'autor confés, Pedro Cuevas, i el judici posterior que es va celebrar l'any 1995 i les conseqüències familiars i socials que va comportar. El film es va rodar a finals de 2019 i es va estrenar el passat mes d’agost al Festival de Màlaga.

El seu director, Carlos Marqués-Marcet, ha volgut abordar la mort i el dol en un cas tan popular com el d’Agulló, amb la idea d’aconseguir retratar com és el procés de perdre un fill i com això fa reconfigurar tota la família, a més d’explorar com s’arriba a tenir la imatge que es té d’Agulló, explicava en una entrevista prèvia a l’estrena del documental.

El rodatge no ha estat exempt de polèmica, ja que l’equip de La lluita continua - la campanya de la qual forma part aquest documental - va arribar a patir amenaces mentre es duien a terme els treballs.
La mort de Guillem forma part del projecte La lluita continua, que també inclou el llibre Guillem de Núria Cadenes.

El documental es podrà veure el dissabte 26 de setembre en una doble sessió (la primera a les 17.30h i la segona a les 20h) i el diumenge, 27, a les 18h. Per assistir-hi, cal fer inscripció prèvia mitjançant aquest formulari.