Clima

«Rubí Brilla» es presentarà a Brussel·les per la Setmana Europea de les Regions i Ciutats

L'Ajuntament de Rubí i l'Association of European Border Regions (AEBR) organitzen conjuntament el taller Acció climàtica local i regional

per Rubitv.cat , 29 de setembre de 2020 a les 11:37 |
La Setmana Europea de les Regions i Ciutats és la cita anual més important en l'àmbit de la política regional a nivell europeu | Ajuntament de Rubí
Rubí participarà a la Setmana Europea de les Regions i Ciutats. L'Ajuntament vallesà i l'Association of European Border Regions (AEBR) organitzen conjuntament el taller Acció Climàtica local i regional que tindrà lloc el proper 20 d'octubre a Brussel·les. Una de les cites anuals més importants en l'àmbit de política regional a nivell europeu.

En el marc de la 18a edició de l'esdeveniment, l'alcaldessa Ana María Martínez presentarà l'experiència de Rubí amb el projecte de foment de l'eficiència energètica i les energies renovables Rubí Brilla. Un esdeveniment que enguany, com a conseqüència de la crisi del coronavirus, se celebrarà del 5 al 22 d'octubre en un format completament digital.


Rubí hi serà present per segon any consecutiu, en aquest cas com coorganitzadora d'un taller sobre experiències locals i regionals en l'àmbit de l'acció climàtica que també comptarà amb la participació de l'Ajuntament de Colònia (Alemanya), la Regió d'Odessa (Ucraïna) i l'Ajuntament de Lappeenranta (Finlàndia). El panell està relacionat estretament amb els objectius del Pacte Verd (Green Deal), el Pla d'acció sobre el clima de la Unió Europea i la iniciativa del Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses, tots ells destinats a aconseguir l'energia neta i l'eficiència energètica.

Per Martínez, "és un privilegi poder participar d'una manera destacada en aquesta gran cita europea. L'any passat ja vam tenir l'oportunitat d'aprendre de les experiències d'altres ciutats i regions i establir contactes molt profitosos", ha senyalat. "En aquesta edició tindrem l'oportunitat d'organitzar un taller i presentar el projecte 'Rubi Brilla', i això ens incentiva enormement com a ciutat que treballa per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible", ha dit l'alcaldessa.


La sessió serà presentada per l'artista internacional i activista Ruslana, i s'encarregarà de moderar-la el secretari general de l'AEBR, Martín Guillermo Ramírez. Durant l'acte, els responsables polítics de les ciutats i regions convidades presentaran les seves respectives experiències i, a continuació, s'obrirà un torn de debat. Està previst que voluntaris del projecte Interreg Volunteer Youth hi participin compartint les seves preocupacions i expectatives sobre el tema.

El taller Acció climàtica local i regional es podrà seguir en directe el 20 d'octubre, entre les 14.30 i les 16 h, a través de la plataforma interactiva de la Setmana Europea de les Regions i Ciutats. Per fer-ho, cal registrar-se a l'esdeveniment com a molt tard el 14 d'octubre.

 

Participació