Nova versió de la Carpeta Ciutadana pels rubinencs

El consistori amplia les funcionalitats del servei per permetre a la ciutadania accedir a les seves dades del padró municipal

La Carpeta Ciutadana permet consultar les dades que l’Ajuntament disposa de l'usuari
La Carpeta Ciutadana permet consultar les dades que l’Ajuntament disposa de l'usuari | AjM
Rubitv.cat
29 de setembre del 2020
Actualitzat a les 16:35h
L'Ajuntament de Rubí ha posat en marxa aquest dimarts una versió millorada de la Carpeta Ciutadana per oferir a la població i al teixit empresarial nous serveis amb l'objectiu de facilitar la seva relació amb l'administració.

La nova versió d'aquesta eina en línia, emmarcada dins la Seu Electrònica de la pàgina web municipal, permet als rubinencs accedir a les seves dades del padró municipal dels habitants, obtenir electrònicament el volant individual d'empadronament; consultar les dades del registre municipal i la validació de documents. 

En una segona fase de millora es preveu incloure accés a la consulta d'expedients, la signatura de documents i el pagament d'autoliquidacions i taxes, entre d'altres. Per accedir a aquests serveis, l’usuari s’haurà d’identificar prèviament mitjançant certificat digital,  IdCAT mòbil o DNI electrònic.

Què és la Carpeta Ciutadana?

La Carpeta Ciutadana permet consultar les dades que l’Ajuntament disposa de qui l’utilitza i realitzar tràmits i gestions sense haver de desplaçar-se presencialment al consistori. Consta d’una part pública i d’una altra privada.

Pel que fa a la pública, els ciutadans i ciutadanes poden consultar dades i informacions obertes a tothom, com documents oficials, temes d’interès general, informació sobre el padró d’habitants (dades personals, domicili, etc.). La part privada conté informació personal i intransferible de l’usuari de tipus tributària (quins tributs té al seu càrrec i situació d’aquests), el registre sobre les seves sol·licituds o expedients i el seu estat, expedir documents electrònics (volant d’empadronament) i també consultar temes d’interès general.