El procés participatiu del Pla Local d'Habitatge continua amb un debat aquest dijous

Les diverses vies de participació ciutadana, telemàtica i presencial, ja han recollit 120 aportacions

En marxa el procés participatiu del Pla local d'habitatge de Rubí
En marxa el procés participatiu del Pla local d'habitatge de Rubí | Ajuntament de Rubí
Redacció
05 d'octubre del 2020
Aquest mes de juliol va arrencar el procés de participació ciutadana per a l'elaboració del Pla local d'habitatge de Rubí, que s'allargarà fins el proper 12 d'octubre a través de la plataforma Rubí Participa; i que també inclou vies de participació presencial, en diversos formats.

A causa de les mesures de restricció per la Covid-19, el calendari inicialment previst es va modificar i es van establir dos punts de participació a la biblioteca Mestre Martí Tauler i el Mercat Municipal, des del 21 de setembre fins el 3 d'octubre.

Entre les dues vies de participació obertes fins ara, la telemàtica i la presencial, ja s'han recollit més de 120 propostes ciutadanes.

La participació presencial continua aquest dijous, amb un taller participatiu, que serà a partir de les 18h a l'efici del Rubí Forma. Per participar-hi caldrà inscriure's prèviament a través de la web municipal o la plataforma Rubí Participa.

El debat tractarà els aspectes més destacats de la diagnosi sobre la situació de l'habitatge a la ciutat i sobre el pla d'acció que es proposa, que serà presentat per la consultora encarregada del procés. Després, els participants es dividiran en grups de perfils heterogenis per debatre sobre les prioritats en matèria d'habitatge a la ciutat, i per acabar es posaran en comú les conclusions de cadascun dels grups.

Prèviament, el dijous 1 d'octubre hi va haver una reunió entre tècnics municipals de diversos serveis, que van debatre sobre els aspectes que caldria prioritzar al Pla local d'habitatge. El 20 d'octubre es farà una sessió semblant, que comptarà amb la participació d'actors socials i professionals.