1 de 10
salut

Castellbisbal, primer municipi que incorpora una infermera a les escoles

S'ha implementat com a prova pilot durant el primer trimestre del curs

Castellbisbal incorpora una infermera a les escoles | Ajuntament de Castellbisbal
per RubiTV.cat, Castellbisbal | 2 d'octubre de 2020 a les 17:00 |
Aquest article es va publicar originalment el 2 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Castellbisbal es va convertir ahir en el primer municipi que ha incorporat una infermera escolar itinerant a totes les escoles públiques durant l'horari lectiu, de 9h a 15h. El servei s'ha posat en marxa com a prova pilot durant aquest primer trimestre del curs.

El servei està finançat per l'Ajuntament, i ha estat impulsat per les regidories de Sanitat i Educació, en coordinació amb els Serveis Territorials d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.


La figura de la infermera escolar s'encarregarà de fer cures i atenció immediata d'emergències, com ara contusions o ferides; fer el control i seguiment de malalties cròniques dels alumnes i també administrar els fàrmacs que els recepti el metge.

A més, desenvoluparà una tasca de prevenció i detecció precoç de problemes de salut en edat escolar, i participarà en la formació i assessorament en matèria sanitària de tota la comunitat educativa. També serà el nexe d'unió entre el centre educatiu i el CAP.

 

Participació