1 de 10
coronavirus

Repunt de morts i ingressats als hospitals de Terrassa mentre el risc de rebrot segueix a la baixa

A Rubí se situa en un dels nivells més baixos de les darreres setmanes

81 persones es troben ingressades a Terrassa, que registra tres morts l'última setmana. | Adrià Costa
per Marc Solé, 2 d'octubre de 2020 a les 20:00 |
Els hospitals de Terrassa han sumat 16 nous ingressats des del passat dilluns i després d'aquest fort repunt, passen de 65 a 81 pacients. MútuaTerrasa compta amb 46 ingressats a planta i quatre a l'UCI, mentre que l'Hospital de Terrassa atén 29 persones, dues de les quals a l'àrea de crítics.

D'altra banda, també és destacable l'augment dels morts per Covid-19. En els últims cinc dies han mort tres persones a Terrassa, l'ultima de les quals el 30 de setembre. Amb aquestes noves defuncions, la xifra de defuncions en l'últim mes s'eleva a nou, sis de les quals produïdes des del dia 22. Al juliol se'n van registrar dues, i a l'agost, set. Des del març, 278 persones han perdut la vida per la pandèmia.


L'augment de morts i ingressats, però, es contraposa amb la caiguda en picat del risc de rebrot que experimenta en els últims dies la ciutat. L'índex se situa en 111,17 i confirma una marcada tendència a la baixa que va començar a principis d'aquesta setmana. El risc de rebrot a Rubí se segueix situant per sota de la mitjana catalana, de 159, i del Vallès Occidental, de 130.

Pel que fa a l'última setmana, s'han detectat 35 casos, i el percentatge de PCR positives se situa en el 4,08%, gairebé un punt per sota del 5% recomanat per l'OMS. 

Participació