El Consell Comarcal, sobre la pena de presó de Paco Fernández: «Es manté intacte el ferm compromís contra la corrupció»

Defensa la tasca com a acusació particular per aconseguir una pena que "tanca ferides"

Seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental
Seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental | CCVOC
Redacció
02 d'octubre del 2020
El Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC) ha manifestat, aquest divendres en un comunicat, la voluntat del compliment de la condemna de l'exgerent del Consorci de Residus, Turisme i Ocupació, i vinculat al PSC, Paco Fernández, i que "manté intacte el ferm compromís contra la corrupció". 

L'organisma supramunicipal, acusació particular en la causa, emmarcada en la peça 25 bis del cas Mercuri, ha detallat que, juntament amb Fiscalia i Sabadell Lliure de Corrupció, acusació popular en diverses peces de la macrocausa, han pactat una "sentència ferma i condemnatòria" per a Fernández de tres anys de presó; sis d'inhabilitació per a l'exercici públic; el retorn de 32.877,29 euros, "una xifra superior a la que inicialment demanaven la Fiscalia i els Mossos"; multa de sis mesos i feines en benefici de la comunitat.

Unes penes, tal com ha subratllat el CCVOC que són "fruit de l’acord unànime entre totes les parts", i ha defensat que el seu paper com a acusació particular en el cas "permet tancar una ferida a la institució causada per la corrupció i permet recuperar els fons públics malversats" i ha qualificat la condemna "d'exemplar". 

L'ens supramunicipal ha recalcat que "com sempre s'ha fet, s'actua amb el màxim consens dels grups polítics comarcals" i en la defensa de "l'interès públic". D'aquesta manera, ha reaccionat a l'acusació d'ERC, en què els republicans havien assegurat ser els únics en mostrar-se contraris al no ingrés d'un centre penitenciari de l'exgerent en la Junta de Portaveus extraordinaria, celebrada divendres passat.

En aquest sentit, fonts del CCVOC han indicat que el que es va produir no va ser una votació sinó que es va expressar un posicionament dels grups comarcals.