habitatge

Últims dies per respondre les qüestions del procés participatiu del Pla local d'habitatge de Rubí

La participació telemàtica s'ha combinat amb algunes sessions de participació presencial

per RubiTV.cat, 9 d'octubre de 2020 a les 09:00 |
Arrenca el procés participatiu del Pla local d'habitatge | Ajuntament de Rubí
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest mes de juliol va arrencar el procés de participació ciutadana per a l'elaboració del Pla local d'habitatge de Rubí, que s'allargarà fins el proper 12 d'octubre a través de la plataforma Rubí Participa.

Fins avui, hi ha hagut també diverses sessions presencials de participació: dos punts de participació a la Biblioteca Mestre Martí Tauler i el Mercat Municipal, i un debat que es va celebrar ahir mateix, a més d'una reunió de tècnics de diversos serveis per abordar les prioritats del pla.


L'equip redactor del Pla local s'ha encarregat de la primera fase, de diagnosi, que s'ha fet a partir de les dades demogràfiques de diverses fonts i projeccions de població que fa l'IDESCAT. L'anàlisi se centra en sis aspectes: evolució i característiques de la població, mercat de l'habitatge, col·lectius amb especial necessitat d'habitatge, evolució i estat del parc residencial, previsions demogràfiques i de necessitat d’habitatge, i objectiu de solidaritat urbana. A més, inclou un resum de les necessitats d'habitatge per als propers anys, per tipologies de població i possibles àmbits d'actuació que s'hauran d'afrontar durant l'elaboració del pla d'acció.

Segons aquest document, Rubí necessitarà 4.779 habitatges per assolir el 15% de vivendes destinades a polítiques socials en 20 anys, incloent habitatges nous de propietat municipal, allotjaments dotacionals, habitatges provinents de la Borsa de Mediació i pisos cedits per grans tenidors, entre d'altres. La principal estratègia de l'Ajuntament és la mobilització del parc existent, uns 1.500 pisos buits, dels quals un 80% serien propietat de grans tenidors.


La diagnosi també identifica els col·lectius amb necessitats especials d’habitatges i les casuístiques pròpies de la ciutat: la tendència a la sobreocupació dels habitatges, els alts índexs de població jove en situació de vulnerabilitat que té molt difícil accedir a un habitatge, la tendència creixent dels preus de lloguer, la manca d’habitatges per fer front a les situacions d’emergència social, i la cronificació de la vulnerabilitat.

 

Participació