L'Oficina d'Atenció a la Diversitat Funcional obre un nou punt d'atenció

A partir de dijous que ve, atendrà a les oficines que té l'Ajuntament a la rambleta de Joan Miró

Nou punt d'atenció de la OADF a la rambleta de Joan Miró
Nou punt d'atenció de la OADF a la rambleta de Joan Miró | Marta Casas
Redacció
07 d'octubre del 2020
L'Oficina d'Atenció a la Diversitat Funcional (OADF) obrirà, a partir de la setmana que ve, un nou punt d'atenció a les dependències municipals de la rambleta de Joan Miró, on també tenen la seva seu l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC) de Les Torres i el Sector 2 dels Serveis Socials.

El nou punt d'atenció amplia, així, el servei que ja s'oferia des de les oficines del carrer Prim, i estarà obert tots els dijous, de 9h a 14h, a partir del 15 d'octubre. Pel que fa a l'atenció al carrer Prim, l'horari d'atenció serà els dilluns, de 16h a 19h. Per rebre atenció presencial, és imprescindible sol·licitar cita prèviament al telèfon 637 83 10 56.

L'equip de l'OADF també ofereix atenció telefònica els dilluns de 16h a 19h i de dimarts a divendres de 9h a 14h. Igualment, respon consultes mitjançant el correu electrònic [email protected].

Aquest servei es va posar en marxa a principis de 2017, amb l'objectiu de donar una resposta centralitzada a les persones de Rubí que tenen diversitat funcional i a les seves famílies, i des de l'OADF se'ls informa, assessora i ajuda en la tramitació de recursos, prestacions i serveis.

Suport a les persones amb diversitat funcional durant el confinament

Durant el confinament, "es va demostrar que les persones amb diversitat funcional poden desenvolupar necessitats específiques i urgents", explica la regidora de Programes Socials, Yolanda Ferrer.

L'OADF va coordinar el recurs d'acompanyament per a menors de 21 anys i adultes amb poc suport familiar, va repartir pantalles facials i va fer diverses atencions: trucades de control a 38 persones i altres 72 a requeriment, 45 coordinadions i gestions, i set entrevistes presencials.

"Creiem que, en aquests casos, l'OADF els va prestar un bon suport", conclou Yolanda Ferrer.