Rubí acollirà la presentació de la guia «Encarem el suïcidi juvenil»

L'acte, organitzat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, tindrà lloc el proper dimarts 5 de març

per RubiTV.cat , 26 de febrer de 2019 a les 17:30 |
El suïcidi juvenil és la primera causa de mort entre els joves a Catalunya | Pixarbay
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler acollirà el proper dimarts 5 de març la presentació de la guia de prevenció del suïcidi i acompanyament del dol Encarem el suïcidi juvenil. Es tracte d'un acte organitzat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) amb el suport de l'Ajuntament de Rubí.

La presentació inclourà una taula rodona en què es debatrà com abordem aquest fenomen i comptarà amb la participació de Marta Ballesta, psiquiatra de l'equp del Centre de Salut Mental d'Adults de Rubí; Anna Garcia, psicòloga del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil de Rubí; Cecília Borràs, membre de Desrés del Suïcidi de l'Associació de Supervivens DSAS; i Anna Plaza, coordinadora de la Unitat de Crisis i Prevenció del Suïcidi de la Dreta de l'Eixample. 


El suïcidi juvenil és la primera causa de mort entre les persones joves a Catalunya, per sobre dels accidents de trànsit. Segons dades de l'Institut del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) publicades el 2018, un de cada deu estudiants universitaris té pensaments suïcides durant el primer any de carrera. 

El CNJC considera el suïcidi un fenomen social i multifactorial que es manifesta individualment i que té les seves causes i expressió en arrels culturals i socials. Sota questa premissa, l'òrgan ha elaborat una guia de prevenció d'aquesta problemàtica i d'acompanyament del dol que vol fer-ne una radiografia de l'estat actual i aboradar-lo amb profunditat. El recurs es divideix en dos grans blocs: el primer, centrat en la sensiblització i la prevenció, posant el focus en la salut mental i emocional; i el segon, dedicat a l'acompanyament i el dol.


 

 

Participació