S'instal·len reductors de velocitat a l'avinguda de l'Estatut

Son coixins berlinesos, unes plataformes elevades d'asfalt i que obliguen els turismes a passar-hi per damunt reduint la velocitat fins els 30 km/h

Redacció
07 d'octubre del 2020
Aquest dimecres i dijous, l'Ajuntament de Rubí està instal·lant nou elements reductors de velocitat a l'avinguda de l'Estatut, amb l'objectiu de pacificar el trànsit en aquesta via. El Consistori vol incrementar la seguretat dels desplaçaments, tant dels vehicles com dels vianants, i alhora millorar la qualitat de vida de la zona.

Aquests reductors son coixins berlinesos, unes plataformes elevades d'asfalt i que obliguen els turismes a passar-hi per damunt reduint la velocitat fins els 30 km/h. En canvi, els autobusos podran circular-hi sense patir l'efecte de l'elevació, ja que són més amples i el coixí queda entre ambdues rodes.

Els nous elements reductors de velocitat s’ubiquen prop de les confluències entre l’avinguda de l’Estatut, l’avinguda de les Olimpíades i el carrer de Sabadell (3), l’avinguda de l’Estatut i el carrer de Múrcia (2) i l’avinguda de l’Estatut, el carrer de les Basses i el carrer de Galícia (4), sempre en tots dos sentits de la circulació.

"Volem que l'avinguda de l'Estatut deixi de ser una via de pas entre ciutats", explica el regidor de Mobilitat, Rafael Güeto, que també ha assegurat que la voluntat de l'Ajuntament és que el trànsit de vehicles sigui cada vegada menor, "amb l'objectiu de crear un espai més amable, on es prioritzi el passeig dels rubinencs i les rubinenques".

Paral·lelament a aquesta actuació, s’està repassant la pintura viària a diferents punts de la ciutat, com ara al Camí d’Ullastrell amb carrer de Sant Esteve, als carrers Piscines, Navas de Tolosa, Francesc Rovira, Abat Escarré, Saragossa, Pastora, Lleó, València i a la confluència entre l’avinguda de la Llana i el Torrent del Manà.