Rubí desplegarà una xarxa antirumors

Es faran cinc tallers entre el mes d'octubre i el mes de desembre per formar els agents

Rubí desplegarà una xarxa antirumors
Rubí desplegarà una xarxa antirumors | Ajuntament de Rubí
Redacció
14 d'octubre del 2020
El Servei de Ciutadania de l'Ajuntament de Rubí ha impulsat la creació d'una xarxa antirumors, integrada per rubinencs i rubinenques formats en la diversitat cultural i el trencament dels estereotips.

El desplegament d'questa xarxa serà la culminació d'un programa de formació en el trencament dels estereotips socials discriminatoris per raons d'origen, cultura i religió, i que estarà obert a tota la ciutadania, especialment als joves.

Durant els mesos d'octubre i desembre es faran diversos tallers previs a la creació de la xarxa, que té com a objectiu afavorir la convivència intercultural a la ciutat i promoure la diversitat com a factor enriquidor per a la societat.

Els tallers, un total de cinc, seran Estereotips i Prejudicis a examen (14 d'octubre a les 18.30h), El perill del volcà de l'odi (18 de novembre a les 18.30h), El racisme mata (2 de desembre a les 18.30h); tots tres a càrrec de SOS Racisme i telemàtics. El 20 d'octubre (18.30h), el centre cívic La Cruïlla del Pinar acollirà el taller presencial Saps allò que diuen...?, i el 24 de novembre a les 18.30h, es replicarà a l'Associació de Veïns del barri de Les Torres.

Totes les sessions, adreçades a la ciutadania major de 18 anys, requereixen inscripció prèvia mitjançant el correu [email protected] i la signatura de la declaració responsable Covid‐19.

Les persones que hagin participat a totes les sessions, amb un mínim del 80% d’assistència, rebran un certificat que les acreditarà com a agents antirumors de la ciutat.

L’última part del projecte és la creació de la xarxa antirumors amb el grup de persones que hagin obtingut la certificació i en col·laboració amb les entitats locals que treballen contra els estereotips i vulguin afegir-se a la proposta.