Una cinquantena de persones crema imatges del Rei Felip VI a Rubí

L'acció s'ha convocat en senyal de protesta per la presència del monarca a Catalunya aquest divendres

Imatges del Rei Felip VI en flames a Rubí
Imatges del Rei Felip VI en flames a Rubí | Marta Casas
08 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 20:44h
Una cinquantena de persones han resposta a la crida de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Rubí, que ha convocat la ciutadania a un acte de rebuig a la visita del Rei Felip VI aquest divendres a Catalunya, i que ha consistit en una cremada popular d'imatges del monarca.

L'acte ha estat senzill i curt: dues persones han instal·lat una guillotina al bell mig de la plaça, amb la inscripció Catalunya no té Rei, i després una portaveu de l'organització ha llegit un manifest que ha titllat la visita de Felip VI de "provocació", recordant el discurs del 3 d'octubre i els milers de persones represaliades per part dels cossos i forces de seguretat de l'Estat. A més, ha acusat la monarquia de "corrupta" i "enemiga del poble".
 

La concentració ha aplegat entre 50 i 60 persones a la plaça de l'Ajuntament Foto: Marta Casas


Finalment, els assistents han cremat les imatges del monarca, i les han anat dipositant en un cubell. La clausura de l'acte ha estat l'entonació conjunta d'Els Segadors.

Cadena humana divendres

L'independentisme mostrarà el seu rebuig a Felip VI amb una cadena humana aquest divendres a Barcelona. L'acció es farà a partir de les 10 des de l'Estació de França fins al monument de Colom per "deixar clar a Felip VI que no és benvingut i que Catalunya no té rei". S'organitzarà en nou trams per tal d'evitar aglomeracions i poder complir les mesures sanitàries derivades de la Covid. La mobilització vol denunciar "la impunitat dels Borbons i la complicitat i connivència del govern espanyol".

L'acció s'organitzarà per trams. En funció del districte de la ciutat on visquin els participants, els trams són els següents: del Monument a Colom al carrer del Parc, pels del districte de Ciutat Vella i per a tota la gent de fora de Barcelona; del carrer del Parc a plaça Medinaceli pels veïns d’Horta-Guinardó; de Medinaceli fins al carrer de Boltres pels de Sarrià-Sant Gervasi; del carrer de Boltres fins al carrer de la Plata pels de Gràcia; del carrer de la Plata a Via Laietana pels de Nou Barris; de Via Laietana a Pla de Palau pels veïns de Sant Andreu; fins al carrer de Rera Palau pels de Les Corts; d’aquí fins al carrer Comerç pels veïns de Sants-Montjuïc, i l’últim tram serà entre Comerç i el Passeig Picasso, pels veïns de l’Eixample. 

L'acció té el suport de JxCat, ERC, la CUP, l'ANC, Òmnium Cultural, USTEC-STEs, la Intersindical-CSC, la IAC, la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, CIEMEN i Drets.