«La reindustralització de Continental és més que imprescindible»

Els governs municipals de Rubí i Terrassa es reuneixen amb el comitè d'empresa i el Consell Comarcal per evitar el tancament de les plantes i salvar la feina de més de 600 treballadors

La trobada ha tingut lloc a la masia rubinenca de Can Serra.
La trobada ha tingut lloc a la masia rubinenca de Can Serra. | Marta Casas
Marta Casas/Marc Solé
09 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 14:39h
"La reindustrialització de Continental és més que imprescindible". Són paraules de l'alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez, qui aquest divendres s'ha reunit amb el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica de Terrassa, Isaac Albert, el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, i una delegació del Comitè de la planta rubinenca, que en cas de tancar el 2021 com està previst, deixarà més de 600 persones sense feina.

Martínez ha assegurat que ni la ciutat ni la comarca "es poden permetre que les dues plantes de Rubí abaixin persianes", i ha recordat que "en depenen moltes famílies del Vallès Occidental". En aquest sentit, ha afirmat que "encara hi ha opcions" d'evitar el tancament total i ha assegurat que les autoritats "no defalliran" per evitar el cessament d'una empresa que té "possibilitats reals de continuar l'activitat industrial".

Isaac Albert ha reconegut els "danys col·laterals" que tindria el tancament de l'empresa rubinenca per a Terrassa, tenint en compte que uns 200 egarencs hi treballen, i ha manifestat que "treballaran conjuntament" per combatre l'atur que generaria "a tota la comarca". A més, ha volgut donar el seu suport a la plantilla i ha declarat que l'Ajuntament de Terrassa "coneix la planta i a part dels treballadors" i intentaran buscar solucions "en cas que una hipotètica reindustrialització deixi fora una part de la plantilla".

Núria Requena, del Comitè d'empresa de Continental Electronics, ha insistit en l'existència d'"opcions viables" i ha demanat, en cas que aquestes no tinguin èxit, que les autoritats ajudin a ressituar els treballadors. Per això, ha explicat que "cremaran tots els cartutxos" per evitar el tancament de l'empresa. Giménez s'ha expressat en la mateixa direcció per dir que "el Vallès Occidental aposta per Continental", ha remarcat el paper de Rubí com a ciutat industrial i ha volgut deixar palès que la reindustrialització "és un procés complex però possible".