Continua la campanya de reivindicació de millores en l'atenció sanitària a Rubí

El MPPD i la plataforma Rubí Sanitat treballen en un comunicat per posicionar-se sobre la instal·lació del nou CUAP a Rubí

Un home signant per reclamar millores en l'atenció sanitària a Rubí
Un home signant per reclamar millores en l'atenció sanitària a Rubí | Marta Casas
13 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 21:31h
El Moviment per unes Pensions Públiques Dignes de Rubí (MPDD) i la plataforma Rubí Sanitat s'han adherit a les mobilitzacions que a tot l'Estat es realitzaran per la convocatòria de la Coordinadora Antiprivatització de la Sanitat i per la Defensa de la Sanitat Col·lectiva, i van iniciar fa una setmana una recollida de signatures, amb la intenció de lliurar-les a l'alcaldessa, Ana Maria Martínez, en el marc de la concentració del pròxim dissabte, 17 d'octubre (12h).

Al llarg de la setmana passada, i segons han informat portaveus de l'organització, es van recollir més de 1.300 signatures, només comptant les que s'han pogut comptabilitzar a les diverses parades que han instal·lat cada dia davant dels CAP. Diversos equipaments també tenen fulls de signatures: el CRAC, la Sala Neus Català, l'Associació Solidaritat i Ajuda Veïnal i les associacions de veïns de Ca n'Oriol i Les Torres-Rubí 2000.

Aquesta setmana, les paradetes de recollida de signatures s'instal·laran davant del CAP Mútua (de dimecres a divendres, a les 9h) i a la plaça Pere Esmendia, els FGC (a les tardes, a partir de les 17.30h) i el Mercat Municipal (divendres, a les 9h).

Amb relació a aquesta campanya de reivindicació de millores, els portaveus de l'assemblea han explicat que van demanar permís per col·locar pancartes a diversos punts de la ciutat, però que se'ls ha denegat perquè els llocs on les volien posar estaran ocupats per l'enllumenat de Nadal.

A més, també han fet saber que demanaran poder acompanyar l'alcaldessa a la pròxima entrevista que pugui concertar amb el Departament de Salut o el CatSalut.

El Moviment prepara un comunicat i una moció amb relació al futur CUAP

L'assemblea d'aquest matí a la plaça de l'Ajuntament ha fet una breu valoració sobre la notícia rebuda la setmana passada sobre la instal·lació d'un CUAP a les instal·lacions de Mútua Terrassa a partir del mes de novembre, i ha anunciat que treballa en l'elaboració d'un comunicat i també una moció perquè els grups municipals amb representació al ple la presentin a la propera sessió ordinària.

Tot i que consideren que l'obertura d'un CUAP a Rubí és "una bona notícia", el Moviment i la Plataforma recorden que la seva reivindicació és que sigui un centre "de gestió 100% pública", i no en mans d'una empresa privada com és Mútua Terrassa. 

L'alcaldessa de Rubí, que va assistir a la presentació del Pla d'enfortiment i Transformació de l'Atenció Primària en el marc d'una trobada del Consell d'Alcaldies del Vallès Occidental amb gerents de l'atenció primària de la comarca i el delegat del govern al Vallès, Juli Fernández, va valorar que "en el cas de Rubí, hi ha una necessitat immediata de tenir un CUAP a la ciutat", i considera important que aviat estigui en marxa després de tants anys reclamant-lo.

Tot i això, i preguntada pels detalls sobre els serveis que tindrà el nou equipament, Ana Maria Martínez va dir que "encara hi estan treballant", i que calia ser "comprensius" ateses les circumstàncies sanitàries excepcionals per la Covid-19.