EDUCACIÓ

L'Escola Montessori inclou impressores 3D en el seu projecte educatiu

L'escola rubinenca és un dels 11 centres educatius de Catalunya que compta amb aquesta innovació

per Carla Serra , 27 de febrer de 2019 a les 17:31 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Ja fa un any que l'Escola Montessori de Rubí forma part del projecte Magnet: Aliances per a l'èxit educatiu, impulsat per la Fundació Jaume Bofill, amb l'objectiu de repensar el sistema educatiu mitjançant noves formes d'aprenentatge per projectes creatius, innovadores i de qualitat. La directora del Montessori, Conxita Gimeno, he explicat que la filosofia de l'escola és treballar a partir de tallers dels quals la robòtica i les noves tecnologia formin part de les assignatures escolars. "Els hi agrada molt més treballar amb aquestes metodologies en les quals tot es barreja: art, creativitat, robòtica, llengua, etc., una mica de tot".


A més, l'escola rubinenca compta amb el suport de la CIM de la UPC, una fundació dedicada a la tecnologia i les eines més actuals i pionera en impressió 3D que, a part de donar suport logístic a l'escola, proporciona formació al professorat perquè pugui oferir aquest innovador projecte d'ensenyament als seus alumnes. 

Així doncs, gràcies a aquesta aliança amb la Fundació CIM i la Fundació Creativació, l'Escola Montessori compta amb el projecte The Makers Revolution, que consisteix en què l'alumnat detecti una problemàtica o necessitat del centre educatiu o de l'entorn proper i mitjançant la tecnologia d'impressores 3D i espais de treballs adaptats, ells mateixos, proposin solucions innovadores.


Durant aquest curs 2018-2019, 11 centres escolars catalans han rebut aquesta col·laboració, entre els quals hi ha l'Escola Montessori de Rubí.

Els alumnes de l'escola van poder treballar per primera vegada amb la impressora 3D el passat mes de desembre, amb motiu de la Marató de TV3. Aprofitant l'ocasió, els alumnes de cicle superior van imprimir figures, dissenyades per a ells mateixos, per tal de fer-ne arracades, collarets, polseres i clauers i, així, recaptar diners pel projecte solidari. 
 

 

Participació