gent gran

Rubí comença a treballar en una guia per prevenir maltractaments a persones grans

El recurs es posarà a disposició de tots els professionals que treballen amb aquest col·lectiu

per RubiTV.cat , 15 d'octubre de 2020 a les 18:00 |
L'Ajuntament de Rubí, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, han iniciat un procés per elaborar una guia local per fer front als maltractaments a les persones grans, amb l'objectiu de donar suport als professionals en les seves actuacions i aprofundir en el coneixement d'aquesta violència i proporcionant-los circuits i criteris per tal de prevenir-la, detectar-la i intervenir al territori.

"Es tracta d'una problemàtica sovint invisibilitzada i per això és important que els treballadors i treballadores socials, així com els agents comunitaris, disposin de tots els coneixements per saber-la detectar i abordar", diu la regidora de Serveis Socials, Yolanda Ferrer.


En el procés d'elaboració de la guia s'hi implicarà l'Associació per a la Investigació del Maltractament a l'Ancià (EIMA), i s'iniciarà el proper 16 d'octubre amb una sessió de formació, de dues hores, adreçada a professionals i agents del territori de diferents àmbits.

Es faran set sessions de formació de dues hores cadascuna, entre el 16 d'octubre i el 20 de novembre, en què es treballaran continguts relacionats amb el fenomen dels maltractaments. Les qüestions que es tractaran seran la pròpia definició del maltractament a la gent gran, les tipologies de maltractaments que existeixen i els senyals d'alerta, els factors de risc i els factors de protecció, la prevenció, la detecció, l'avaluació, la intervenció i els aspectes jurídics.


En una segona fase, una comissió tècnica formada per alguns dels professionals i agents que hagin participat a la formació s'encarregarà d'elaborar la guia local amb el suport de la Diputació i l'EIMA. Amb aquest objectiu, es convocaran sis sessions de treball de dues hores cadascuna.

Un cop s'hagi acabat tot aquest procés, es farà una presentació pública del document.

 

Arxivat a:
Societat
Participació