Arriba la quarta edició del festival Full Colors

La mostra d'art urbà es farà aquest cap de setmana si les mesures sanitàries ho permeten

El Full Colors se celebrarà el 17 i 18 d'octubre
El Full Colors se celebrarà el 17 i 18 d'octubre | Localpres
Redacció
16 d'octubre del 2020
Rubí celebrarà aquest cap de setmana - si les noves restriccions que han entrat en vigor aquesta matinada ho permeten - la quarta mostra de grafit i art urbpa Full Colors.

Enguany, el certamen es descentralitza amb l’objectiu d’omplir de color més racons de Rubí i s’emmarca en el projecte Street Art de Rubí Jove que, entre d’altres, promou l’art i l’expressió artística a l’espai urbà com a espai comú de la ciutadania. El Festival, a més, encaixa amb la campanya Color, que entén els colors com una manera de transformar i millorar l'espai públic.

De fet, el Full Colors s’emmarca en el projecte Street Art que impulsa Rubí Jove, que promou l’art i l’expressió artística a l’espai urbà, canvia el color de Rubí a través d’intervencions artístiques urbanes de qualitat, facilita als artistes una xarxa de parets de titularitat municipal i/o privada on desenvolupar les obres i en fomenta la creativitat, i fa servir l’art com a eina d’intervenció social als barris.

El Full Colors amplia el seu escenari habitual ─la plaça de Josep Tarradellas, on es pintaran dos murals─ i s’estén a cinc ubicacions més: el pàrking situat al darrere del Rubí Forma, a Les Torres; el Club Frontennis Rubí, a Ca n’Oriol; La Cruïlla – Centre Cívic del Pinar; la plaça de Pla i Pallejà, al centre; i la pista Francesc Calvo, on pintaran les integrants del col·lectiu Fem Gaff.

A causa de l’actual situació sanitària, enguany s’ha optat per convidar grafiters i grafiteres de la província, que ja havien participat en anteriors edicions. Els noms confirmats són Leim, Emak, Musa, Harry Bones, Maga, Kram, Zurik i Kets, Axia, Mala, Baie i Urih. També per les mesures de la Covid-19, no hi haurà música en directe, però els col·lectius La Skateboarding i Gravity Down faran un taller cadascun, amb inscripció prèvia.

Finalment, en el marc del festival d'art urbà es farà el Fem Graff, una proposta del Servei d'Igualtat que s'havia de celebrar amb motiu del 8M però que la pandèmia va deixar en suspens: una pintada exclusiva de grafiteres, sota el lema Les dones pintem molt, i que es durà a terme a la pista Francesc Calvo a càrrec d'artistes com Rosa Roselló, Megui, San, Nataxa Ruzafa, Paola Lujjan i Mònica Rivas.

S'inaugura una ruta d'Street Art

Coincidint amb el Full Colors s'inaugurarà una ruta d'Street Art Rubí: un recull d'obres d'art urbà de la ciutat, geolocalitzades a l'app Rubí Ciutat, que formen una ruta que servirà per posar en valor aquestes obres i donar-les a conèixer entre la ciutadania.

Entre les obres inventariades hi ha els murals Cap a on mires, tu? (carrer de Calderón de la Barca, 3), Bòdum, 40 anys (pl. Pearson, 6) o el grafit de conscienciació sobre la gestió de residus (pg. Ferrocarril, 27).