Tot el que has de saber sobre la campanya de vacunació de la grip a Rubí

Els Centres d'Atenció Primària habiliten diversos equipaments per dur a terme la campanya

Dilluns arrenca la campanya de vacunació contra la grip
Dilluns arrenca la campanya de vacunació contra la grip | ACN
Redacció
19 d'octubre del 2020
Actualitzat el 22 d'octubre a les 12:43h
La campanya de vacunació de la grip d'enguany estarà marcada, també, per les condicions derivades de la pandèmia de Covid-19. Així, els CAP Anton de Borja i Sant Genís traslladaran part de la vacunació a diversos equipaments municipals i locals veïns, i el CAP Mútua Terrassa farà la campanya en un edifici annex, amb l'objectiu d'evitar una major saturació de les seves instal·lacions i prevenir contagis de coronavirus.

La campanya de vacunació de la grip s'iniciarà el proper dilluns, 19 d'octubre, i s'acabarà el dia 6 de novembre.

Per vacunar-se a qualsevol d'aquestes instal·lacions, a excepció del CAP Anton de Borja, no és necessari demanar cita prèvia, només cal presentar-se en l'horari estipulat i dur la targeta sanitària.

En cas d'haver de contactar amb el centre de referència per a qualsevol altra gestió, des de concertar visita a fer tràmits administratius, es recomana fer-ho a través del portal web La Meva Salut per evitar el col·lapse de les línies telefòniques. Qualsevol persona s'hi pot donar d'alta fàcilment aquí.

Vacunacions al CAP Anton de Borja

Les persones usuàries del CAP Anton de Borja es podran vacunar al mateix equipament, demanant cita prèvia. També ho podran fer al Servei de Rehabilitació Comunitària, ubicat al carrer Pitàgores, número 4; els dilluns, dimarts, dimecres i divendres entre les 15h i les 19.30h.

El CAP Sant Genís s'acosta a les urbanitzacions

Pel que fa al CAP SAnt Genís, el servei de vacunacions s'ampliarà a dues instal·lacions més que pretenen acostar-se als usuaris de les urbanitzacions. Per vacunar-se al mateix CAP, s'ha habilitat una zona per l'entrada lateral, tots els dies entre el 19 d'octubre i el 13 de novembre, de 10h a 13h.

També s'han habilitat espais als locals de dues associacions de veïns de la zona. L'AV de Can Fatjó (av. Castellbisbal, 1) estarà oberta els dies 20, 22, 27 i 29 d'octubre de 15h a 19h; i l'AV de Vallès Park (camú d'Ullastrell, 413) s'obrirà el 23 i el 30 d'octubre en el mateix horari. També s'ha habilitat l'edifici Ressò (av. Can Tapis, 91), els dies 19, 21, 26 i 28 d'octubre de 15h a 19h.

El CAP Mútua habilita l'espai annex per la campanya de vacunacions

Finalment, el CAP Mútua Terrassa no farà vacunacions al mateix equipament, sinó que s'ha habilitat l'edifici annex, on hi havia l'antic Servei d'Emergències Mèdiques (c/ Prat de la Riba), de dilluns a divendres de 10.30h a 13.30h i de 15h a 19.30h. La campamya al CAP Mútua s'allargarà fins el 30 de novembre.

La importància de vacunar-se

La pandèmia fa especialment important la vacunació entre diversos sectors de la població, la més vulnerable, que alhora també coincideix amb la més vulnerable a la Covid-19, a més de contribuir a reduir la pressió assistencial. 

En termes generals, es recomana vacunar-se contra la grip a persones de més de 60 anys, embarassades, infants d'entre 6 mesos i 2 anys amb antecedents de prematuritat, persones amb malalties cròniques que es poden agreujar amb la grip, persones de centres per a la gent gran o altres institucions tancades, persones amb obesitat mòrbida, persones que en cuiden d'altres que pertanyen a qualsevol dels col·lectius esmentats o que hi estan en contacte, i professionals de la salut.