C-16

El Suprem desestima el recurs d'Autema en relació al canvi de compensacions de l’autopista

Els decrets de la Generalitat de l'any 2015 van permetre pagar segons el volum de trànsit real de l'autopista

per Redacció, 21 d'octubre de 2020 a les 20:00 |
Peatge de la C-16 a Sant Vicenç de Castellet | Estefania Escolà
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs de cassació presentat per Autema en relació al canvi de compensacions de l'autopista C-16. Així doncs, la decisió del Govern de la Generalitat de l'any 2015 de compensar la concessionària a partir del volum de trànsit real que passava per l'autopista entre Terrassa i Manresa es manté ferma.

El Consell Comarcal del Bages es va personar com a part afectada en els decrets del Govern de la Generalitat per defensar un canvi de model que ha estat recorregut durant tots aquests anys per part d'Autema, empresa concessionària de l'autopista C-16. L'empresa pretenia rebre les compensacions a partir del trànsit estimat i no pas del volum de vehicles que utilitzaven la infraestructura, tal i com defensaven Generalitat i Consell Comarcal.


Recurs de cassació

La sala del contenciós administratiu del Tribunal Suprem ha desestimat finalment el recurs de cassació presentat per l'empresa concessionària en una decisió que és ferma i no es podrà recórrer.

 

Participació