«Creativitat, expressió plàstica i salut mental», nova exposició a l'Antiga Estació

La mostra reuneix les obres guanyadores del Premi Xarxart, realitzades per persones usuàries dels serveis de la xarxa pública d’atenció a la salut mental de Catalunya

Algunes de les obres exposades a l'Antiga Estació
Algunes de les obres exposades a l'Antiga Estació | Ajuntament de Rubí
Redacció
22 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 12:17h
L'Espai Expositiu Antiga Estació inaugura aquest dijous la mostra Creativitat, expressió plàstica i salut mental, amb la qual es commemora el 20è aniversari de la Fundació Congrés Català de Salut Mental.

L'exposició reuneix les obres guanyadores del Premi Xarxart, creades per usuaris dels serveis de la xarxa pública d'atenció a la salut mental de Catalunya, i que es va convocar entre el 1999 i el 2017 coincidint amb les edicions del Congrés de Salut Mental.

Les pintures i dibuixos s'encabeixen en el concepte d'Art Brut, introduït el 1945 pel pintor Jean Dubuffet per definir aquell art creat per persones alienes al món artístic i sense una formació acadèmica, i que sovint s'ha vinculat amb les obres realizades per gent amb algun diagnòstic o trastorn de salut mental, o bé en situació d'exclusió.

Creativitat, expressió plàstica i salut mental és una exposició itinerant que es podrà veure a Rubí a partir d'aquest dijous i fins al proper 8 de novembre. Els horaris d'obertura al públic són els dijous, divendres i dissabte d'11 a 14 h i de 17 a 20 h, i els diumenges i festius d'11 a 14 h.