La manifestació per la vaga feminista del 8 de març a Rubí sortirà a les 19h de la Rambla del Ferrocarril

Les reivindicacions i propostes de la vaga feminista, segons el manifest, impliquen "un nou sentit comú"

per RubiTV.cat, 3 de març de 2019 a les 17:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El proper divendres, 8 de març, hi ha convocada una nova jornada de vaga feminista, deprés de la gran participació aconseguida en la de l'any passat, també a la ciutat de Rubí.

Enguany, la manifestació convocada per la Plataforma 8-M a Rubí, sortirà a les 19h de la Rambla del Ferrocarril. La vaga feminista s'està preparant a la nostra ciutat des de fa setmanes, amb reunions no mixtes que s'han celebrat entre el CRAC i l'ateneu La Hidra.


El manifest de la vaga reivindica la història del moviment feminista i la llarga genealogia de dones "activistes, sufragistes i sindicalistes, com les que van sostenir la Segona República, les que van lluitar a la Guerra Civil, les que es van enfrontar al colonialisme i les que han format part de les lluites antiimperialistes d'arreu del món".

Després que l'any passat milers de dones protagonitzessin una històrica jornada de vaga el 8 de març, el manifest continua alertant que "les nostres vides segueixen marcades per les desigualtats, les violències masclistes, la precarietat, les exclusions socials i laborals, els desnonaments dels habitatges, el racisme i la manca de responsabilitat de la societat patriarcal i de l'estat en els treballs de cures".

Les reivindicacions i propostes de la vaga feminista, segons la coordinadora, impliquen "un nou sentit comú", i també fan una crida a no fer "cap pas enrere" enfront d'una dreta i extrema dreta "que ha situat les dones, lesbianes i trans, sobretot a les migrades, com a objectiu prioritari de la seva ofensiva ultraliberal i patriarcal".

El manifest de convocatòria de vaga inclou una llarga llista de reivindicacions de drets en àmbits molt diversos. El rebuig a les violències masclistes, l'opressió per l'orientació o identitat sexual, la llibertat sobre els cossos de les dones o el fi de la discriminació salarial son algunes de les demandes, però també altres qüestions com la lluita contra el racisme o la destrucció de vida en el planeta.


El manifest sencer es pot llegir a la pàgina web de la Vaga Feminista.

 

Participació