El Consell Comarcal analitzarà l'impacte social de la Covid-19 per protegir els més vulnerables

L'estudi servirà per conèixer i afrontar l'impacte de la pandèmia sobre la població del Vallès Occidental

NacióSantCugat
23 d'octubre del 2020
L'Observatori del Consell Comarcal ha posat en marxa un estudi per analitzar l'impacte social que està deixant enrere la pandèmia sobre la població del Vallès Occidental. Aquest informe, serà el punt de partida per orientar el disseny i la planificació de les futures actuacions de l'ens en el marc del Pacte per la Reconstrucció i el Pla sectorial de protecció social.

L'estudi posa el focus sobre la població en situació de vulnerabilitat, especialment sobre els col·lectius afectats per factors emergents de risc en l'actual context de crisi sanitària i socioeconòmica que està assolant el país. A més, també preveu conèixer la resposta que els agents, recursos i serveis públics i del tercer sector estan donant actualment a les noves necessitats dels més vulnerables. 

El projecte s'ha engegat des del Comitè comarcal del Pla per a la protecció social. Un comitè format per ajuntaments, entitats socials i el Consell, que té com a missió desenvolupar polítiques de protecció i activació social per mitigar l'impacte del coronavirus a la comarca.