FGC se suma a la campanya contra la LGTBIfòbia

La companyia ferroviària ha vinilat tres dels seus ferrocarrils i emet un espot a les seves estacions

Un dels ferrocarrils vinilats per la campanya contra la LGTBIfòbia
Un dels ferrocarrils vinilats per la campanya contra la LGTBIfòbia | ACN
Redacció
25 d'octubre del 2020
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) col·labora amb el Departament d'Afers Socials i Famílies amb la campanya contra la LGTBIfòbia. L'objectiu d'aquesta és donar a conèixer la diversitat d'orientació sexual, d'identitat de gènere i promoure la denúncia de fets LGTBIfòbics. 

Des d'aquest dijous tres ferrocarils circulen vinilats amb il·lustracions i lemes relacionats amb el rebuig i la denúncia a la LGTBIfòbia. A més, a les estacions FGC s'emet un espot que explica com denunciar fets LGTBIfòbics, espot que també es pot veure en més de 380 centres de salut i 16 sales de cinema de Barcelona. Aquesta iniciativa entre Departament i FGC es va iniciar l'any 2018 i vol posar èmfasi en les vies de denúncia que té la societat davant de discriminacions per motius d'orientació sexual o expressió de gènere.

La directora general d'Igualtat, Mireia Mata, ha interpel·lat al conjunt de la societat "a ser conscients del dret de les persones LGTBI a viure lliures de discrimnacions i el deure que tenim a defensar els drets LGTBI, que són drets humans".

D'altra banda, Ricard Font, president de FGC, ha posat de manifest que "volem que els nostres espais siguin segurs, lliures d'aquest tipus d'actituds, i és per això que amb aquesta campanya no només promovem el nostre rebuig cap a la LGTBIfòbia, sinó que posem l'accent en la manera com denunciar-la". Font ha aprofitat per recordar la funció d'alertes incíviques de l'app FGC, amb la qual pots alertar directament el Centre de Comandament Integrat de FGC sobre qualsevol actitud intolerant o discriminatòria.