Totes les qüestions que es tractaran al ple municipal d'aquest dijous

Els grups municipals i l'equip de govern presenten vuit mocions

El ple de Rubí aprova les ordenances fiscals per a 2020
El ple de Rubí aprova les ordenances fiscals per a 2020 | Carla Serra
Redacció
28 d'octubre del 2020
El ple municipal d'aquest dijous, 29 d'octubre, presenta un ordre del dia de 35 punts, 29 a la part resolutiva i sis mocions, a la part de control. La majoria dels punts de la part resolutiva, però, són els dictàmens de la Comissió Especial de Comptes sobre la justificació de les aportacions realitzades als grups municipals durant el primer i el segon semestre de 2019.

De la resta dels punts, en destaquen l'aprovació de les línies fonamentals del Pressupost 2021, tres modificacions pressupostàries i l'agermanament amb la ciutat andalusa de Villanueva de Córdoba, que té un estret vincle amb Rubí gràcies a la Hermandad Cofradía Virgen de Luna, que el passat octubre de 2019 va celebrar el 50è aniversari del romiatge a Catalunya.

Pel que fa a les mocions dels grups municipals, Veïns per Rubí presenta un text per a reclamar a la Generalitat de Catalunya un nou hospital de referència a Rubí. També amb relació a la sanitat, es presentarà la moció en defensa del sistema públic de salut i de rebuig a la privatització i retallades de serveis duts a terme pel departament de Salut, a proposta del Moviment per unes Pensions Dignes de Rubí i la plataforma Rubí Sanitat.

L'AUP presentarà tres textos al ple: un, en conjunt amb ERC, de rebuig a la decisió del Tribunal Suprem d'inhabilitació del president de la Generalitat de Catalunya; un altre per a la promoció de les activitats extraescolars durant el curs escolar afectat per la Covid-19 i un altre per a la millora de les eines de fiscalització de les despeses de viatges institucionals.

També amb relació a l'escolarització, Ciutadans presentarà una moció per donar l'opció a les famílies de demanar la jornada contínua als centres educatius, una qüestió que ha generat força debat en les darreres setmanes a Rubí. Ciutadans presentarà un segon text per expressar el seu suport al gremi de bars, restauració i centres d'estètica a Rubí davant les mesures adoptades pel Govern, i perquè es creïn uns ajuts per als sectors afectats.

L'equip de govern (format per PSC i En Comú Podem) presentarà una moció en el mateix sentit, per reclamar a la Generalitat ajuts a fons perdut per als sectors de la restauració i el comerç del municipi.