Els hospitals de Terrassa prohibeixen les visites a tots els pacients ingressats

Ho fan "amb motiu de l'evolució epidemiològica i per garantir la seguretat dels pacients i professionals"

Vista exterior de l'Hospital de Terrassa.
Vista exterior de l'Hospital de Terrassa. | Georgina Albreda
Redacció
30 d'octubre del 2020
Els hospitals de Terrassa, tant l'Hospital com Mútua, han anunciat aquesta setmana la decisió de prohibir les visites a les persones ingressades al centre a partir d'aquest divendres.

Pel que fa a l'Hospital de Terrassa, hi ha excepcions pels pacients de pediatria, de la sala de parts i maternitat, pels pacients terminals i per a les persones discapacitades, dependents o amb necessitats especials. En aquest sentit, el centre ha informat que s'amplien els circuits de comunicació directa amb les famílies, que estaran informades i assessorades en cas de tenir concessions.

Segons fonts internes del mateix hospital, és important que en cas que el pacient sigui autònom tingui el mòbil disponible per comunicar-se amb la família, sino des de la planta se li facilitarà un dispositiu. Pel que fa a l'Hospital de Sant Llàtzer, el tancament es farà efectiu el dissabte 31 d'octubre.

A l'Hospital MútuaTerrassa, en el cas dels ingressos de pediatria, un sol tutor legal durant tot l'ingrés podrà acompanyar el pacient les 24 hores del dia. En el cas dels menors de 18 anys o ingressats a Pediatria, "en circumstàncies concretes seran valorades pels responsables de planta", confirmen des de HUMT.

A la sala de parts i a planta de maternitat, la mare podrà tenir un acompanyant, que haurà de ser el mateix durant tot l'ingrés i limitant al màxim les sortides del centre. 

En el cas dels pacients de l'UCI sense Covid-19 podran rebre la visita d'un familiar o acompanyant durant 15 minuts el primer dia d'ingrés a l'àrea de crítics. Pel que fa als pacients de cirurgies programades, només podran ser acompanyats en el moment de l'ingrés en cas de ser persones dependents.

Fora d'aquests casos especials, la resta de pacients no podran ser acompanyats dins de l’hospital. Per a casos específics, caldrà preguntar al metge de referència.