Rubí reclama a la Generalitat injectar recursos «a fons perdut» a la restauració i el comerç

La moció, presentada per l'equip de govern, va rebre el suport de totes les formacions

Un bar de Rubí, tancant
Un bar de Rubí, tancant | Marta Casas
30 d'octubre del 2020
La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Rubí ha aprovat aquest dijous per reclamar a la Generalitat que s'injectin recursos directes "a fons perdut" als sectors de la restauració i el comerç, en una moció proposada per l'equip de govern i a la qual han donat suport totes les forces de l'oposició. Ciutadans havia plantejat una moció similar, però la va retirar per evitar duplicitats en el debat.

Aquests sectors donen feina a milers de persones i les mesures restrictives suposen una forta davallada dels seus ingressos, afectant greument la seva economia. Això, de retruc, dificultarà que puguin fer front al pagament de proveïdors, el lloguer dels seus espais o el pagament d'impostos. 

Per això s'insta el Govern de la Generalitat a adoptar mesures compensatòries per a aquests sectors, que el text creu que ara com ara són "insuficients", però també s'incorporen accions a escala municipal: ampliar els ajuts econòmics directes als establiments afectats, i també crear una campanya de vals de descompte per a la restauració i impulsar campanyes de reactivació un cop puguin tornar a reobrir.

L'Ajuntament de Rubí va obrir una línia de 400.000 euros a ajuts per al teixit comercial afectat per la pandèmia, i ara com ara ja ha rebut 350 sol·licituds, com va explicar el regidor de Comerç, Moisés Rodríguez.