Quines activitats s'han suspès a Rubí durant els pròxims 15 dies?

Les noves restriccions de la Generalitat han fet aturar l'activitat social, cultural i esportiva

Rubí iniciarà la redacció d'un nou POUM
Rubí iniciarà la redacció d'un nou POUM | Marta Casas
Redacció
30 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 16:53h
Arran de les noves restriccions decretades per la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu de frenar la segona onada de la pandèmia de coronavirus, moltes de les activitats programades per als pròxims 15 dies a Rubí s'han hagut de suspendre.

Després d'una reunió de la Comissió per a la Recuperació de la Corporació que ha tingut lloc aquest divendres al matí i que ha avaluat l'aplicació de les restriccions en l'àmbit municipal.

Les noves mesures de seguretat també han afectat les activitats programades per algunes entitats de Rubí per aquest cap de setmana.

Activitats culturals i esportives, suspeses; es mantenen les exposicions

Aquesta mateixa tarda, el Racó del Llibre ha anunciat la suspensió del club de lectura que tenien previst per aquesta tarda, i que es reprogramarà pròximament per via telemàtica. El Documental del mes, en canvi, manté l'horari previst però en format online.

La primera sortida programada per Rubí d'Arrel i el Centre Excursionista de Rubí - que ja es va haver d'ajornar del 18 al 31 d'octubre - ha quedat definitivament suspesa, a l'espera de poder-la reprogramar més endavant. També s'anul·larà la visita guiada a l'exposició de La Nuu que havia de tenir lloc aquest dissabte al matí.

A la tarda s'havia de celebrar el Festival Kastanyasso, que la mateixa organització ja va comunicar ahir mateix que quedava suspès.

De cara a la setmana que ve, s'ha suspès la projecció del Cicle Gaudí prevista per al 6 de novembre. La resta de la programació es manté, ara com ara, ja que és posterior als 15 dies de vigència inicial d'aquestes mesures. La taquilla de l'equipament estarà oberta en el seu horari habitual. 

El 8 de novembre, l'Amfiteatre del Castell havia d'acollir un nou concert de sardanes, però també ha quedat suspès.

La biblioteca municipal Mestre Martí Tauler romandrà oberta només per oferir el servei de préstec de documents. i preferentment en hores concertades prèviament per telèfon o correu electrònic. Les activitats programades a l'equipament ja s'han reprogramat, en gran part, en format online.

Finalment, les exposicions del Museu Municipal Castell (MMUC), l'Espai Expositiu Antiga Estació, l'Espai Expositu Aula Cultural i El Celler continuaran obertes, però es limita l'aforament a un 33% dels assistents. Les activitats familiars programades als equipaments també se suspenen durant 15 dies. Pel que fa al CRAC, tenia prevista la inauguració d'una exposició de Mireia Ferrús, la primera del cicle Amb mans de dona, però no es podrà instal·lar fins dilluns, ja que l'artista viu fora de Rubí i no s'ha pogut desplaçar.

Formació en línia els equipaments educatius

L'escola municipal de música Pere Burés farà totes les seves classes en línia, i pel que fa a l'escola d'Art i Disseny edRa, es treballa perquè els tallers es puguin fer en línia, i els cicles formatius en un format semipresencial, seguint les recomanacions del govern català.

Els tallers de l'Espai Jove Torre Bassas també s'han suspès, i l'equipament treballa per poder oferir-los de manera virtual, i mantenir només les assessories presencials amb cita. Les formacions continuaran en línia. L'equip de Rubí Jove als barris, en fer una tasca de caràcter socioeducatiu, continuarà funcionant amb normalitat.

Els serveis d'atenció a la ciutadania reforcen la seguretat

El Servei de Primera Acollida per a persones nouvingudes traslladarà les seves classes a l'edifici de l'Escola d'Adults, i els tècnics responsables d'aquest servei i del Servei d'Atenció a la Mobilitat Internacional (SAMI) continuen oferint atenció presencial amb cita. La Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat mantindrà en marxa el Punt d'Informació a Refugiats.

També continuarà en marxa el Servei de Mediació, atenent presencialment amb cita, i el Servei d'Informació i Atenció a la Dona, que es considera un servei essencial.