En Comú Podem porta el rebuig a la reobertura del camp de golf al Parlament

La proposta és "contradictòria amb els consensos existents" als municipis de Rubí i Sant Cugat

El camp de golf de Can Sant Joan podria reobrir les seves portes
El camp de golf de Can Sant Joan podria reobrir les seves portes | Marta Casas
Redacció
02 de novembre del 2020
Actualitzat a les 10:18h
Els grups locals d'En Comú Podem a Rubí i Sant Cugat presentaran una proposta de resolució al Parlament per aturar la reobertura del camp de golf de Can Sant Joan, després que la setmana passada es conegués que aquesta era la intenció de l'Incasòl. El ple de Rubí ja va aprovar, l'endemà mateix, una moció per expressar el seu rebuig a l'obertura del camp i reivindicar que l'espai es convertís en un gran parc periurbà entre ambdós municipis, com ja havien reclamat el febrer del 2019.

La proposta de resolució demana a la Comissió de Territori del Parlament que aturi la reobertura del camp i qualsevol tràmit que pugui significar la reobertura, i iniciar els treballs que permetin convertir aquest espai de 90 hectàrees en un parc periurbà, a més de crear una taula de treball que inclogui l'Incasòl i els Ajuntaments de Rubí i Sant Cugat per acordar el projecte del parc.

Segons expliquen els comuns, la proposta de reobrir el camp de golf és "contradictòria amb els consensos existents als dos municipis", i destaquen que l'espai es troba en ple connector biològic entre Collserola i l'espai natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. També consideren que la proposta és "inadequada" per motius de sostenibilitat i ús racional dels recursos hídrics.

"En una situació de crisi climàtica ens calen comunitats vegetals resilients i biodiverses, i no extensions de gespa amb alta demanda hídrica", diuen, i per això insten a considerar l'espai com un àmbit a "renaturalitzar, a ocupar per comunitats vegetals, mediterrànies, en un àmbit d'ús de baix impacte per part de la ciutadania".