En marxa l'estudi de satisfacció ciutadana i coneixement de la ciutat de Rubí

Enguany s'està duent a terme amb totes les garanties sanitàries

Un enquestador a domicili, l'any 2019
Un enquestador a domicili, l'any 2019 | Ajuntament de Rubí
Redacció
02 de novembre del 2020
Actualitzat el 04 de novembre a la 13:06h
Aquest dilluns s'han fet les primeres entrevistes de l'estudi anual de satisfacció ciutadana i coneixement de la ciutat, que s'està fent a la via pública i no a domicili, per minimitzar el risc de contagi de coronavirus.

Els entrevistadors municipals s'ubiquen a punts de la ciutat on hi ha pas de persones i fan una selecció de la mostra d'entrevistats, seguint quotes de sexe, edat i districte de residència. Per fer les entrevistes, s'adrecen a les persones amb totes les mesures necessàries: mascareta, distància de seguretat i gel hidroalcohòlic, sense entrar en contacte en cap moment amb l'entrevistat.

La nova edició de l'Estudi de satisfacció ciutadana, que s'allargarà durant els pròxims 15 dies, té l'objectiu d'obtenir dades sobre l'estat d'opinió de la ciutadania al voltant de diverses qüestions relatives a la ciutat i el grau de satisfacció amb projectes i polítiques que duu a terme l'Ajuntament. Enguany, a més, entre les qüestions relatives a les preocupacions del veïnat, s'incorporarà una valoració sobre la situació sanitària.

La Covid-19 i el canvi de format de la web de RubiTV.cat ajornen la publicació dels resultats de l'enquesta del 2019

Els resultats de les enquestes fetes l'any 2019, i que s'havien de publicar a principis de 2020, encara no estan disponibles al web municipal, ja que la irrupció inesperada de la pandèmia del coronavirus va fer que el Gabinet d'Estudis i Estadístiques centrés els seus esforços en el seguiment de dades de la Covid-19, tal com han explicat des del servei a RubiTV.cat.

A més, el canvi de format de la web ha fet que molts dels continguts s'hagin hagut de reconfigurar, cosa que ha comportat moltes hores de dedicació. Des del Gabinet, però, esperen poder tenir l'informe final penjat en pocs dies.

El 2018, les enquestes de satisfacció ciutadana van revelar, entre d'altres, que l'illa de vianants era l'aspecte millor valorat per la ciutadania, que més de la meitat dels rubinencs tenia problemes per arribar a final de mes, o que la seguretat ciutadana era una de les principals preocupacions de la població.