història

El GCMR-CER col·labora en el centenari de l'arribada del tren elèctric a Les Fonts

Hi haurà activitats al llarg de tot el mes de novembre

per RubiTV.cat, 5 de novembre de 2020 a les 11:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Centre d'Estudis Rubinencs (CER) i el Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí (GCMR) i l'Associació de Propietaris i Veïns de Les Fonts, amb la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya, el restaurant Casal de Les Fonts, l'Ajuntament de Terrassa i el Districte 7 - Can Parellada-Les Fonts, han organitzat un seguit d'activitats per commemorar del centenari de l'arribada del tren elèctric a Les Fonts, el 15 d'agost de 1920, i que va suposar el naixement d'una nova ciutat-jardí, l'actual nucli poblacional.

La primera activitat s'estrena avui mateix, en format virtual. Al Facebook del Centre d'Estudis Rubinencs i també de l'Associació de Propietaris i Veïns de Les Fonts, es podrà veure la conferència de Ramon Lascorz Les Fonts, any zero: 1920, com va començar tot. Ramon Lascorz, especialista de la màteria i autor de diversos llibres, ja va participar dels actes del centenari del tren a Rubí, l'any 2018.


Entre el 9 i el 17 de novembre, l'Auditori Vallhonrat de Rubí acollirà una exposició de panells que explicaran la història de l'arribada del tren a Les Fonts i l'origen d'aquesta localitat. També s'hi podrà veure una pel·lícula inèdita sobre la qüestió, produïda per la Filmoteca de Catalunya.

L'exposició de panells es traslladarà el 18 de novembre al Centre Cívic de Can Parellada. El mateix dia, s'emetrà en format virtual la conferència de l'enginyer rubinenc Jaume Ribot Els trens històrics de la Línia del Vallès, que es podrà veure pels mateixos canals que la de Ramon Lascorz.

 

Participació