Molts rubinencs se senten «poc informats» de les actuacions de l'Ajuntament

Un 37% diu que és poc o gens transparent, i un 22% afirma no seguir l'actualitat

Els principals destins són Barcelona, Sabadell, Sant Cugat i Terrassa
Els principals destins són Barcelona, Sabadell, Sant Cugat i Terrassa | Trànsit
Redacció
06 de novembre del 2020
Actualitzat a les 14:34h
L'Ajuntament de Rubí ha fet públics avui els resultats de l'estudi anual de satisfacció ciutadana i coneixement de la ciutat de l'any 2019, que entre el 18 i el 29 de novembre va recollir l'opinió de 414 persones residents a Rubí, mitjançant un procés aleatori d'entrevistes domiciliàries amb una distribució mostral proporcional als habitants per districtes, barris, sexe i trams d'edat.

Pel que fa als canals d'informació i comunicació, un 65% dels enquestats diu sentir-se poc o gens informat de les actuacions de l'Ajuntament, fins i tot la majoria (58,2%) dels que segueixen els canals de comunicació municipals - web, xarxes socials, whatsapp o la revista La Ciutat - i dels que s'informen per la resta de mitjans (59,5%).

Les persones que no segueixen l'actualitat responen que els agradaria rebre aquesta informació per cartells en taulers públics (52,7%) i en menor mesura, mitjançant cartes als domicilis (39,6%) o la web municipal (34,1%).

Hi ha un 22% de rubinencs que no segueixen l'actualitat, i els que la segueixen ho fan, en un 40%, pels canals de comunicació municipals: un 14% afirma llegir la revista La Ciutat, mentre que un 13,8% ho fan a través de les xarxes socials de l'Ajuntament, un 8,2% per la web i un 3,9%. Dels quatre mitjans de comunicació local, el preferit amb molta diferència sobre la resta és el Diari de Rubí.

Un 60% dels rubinencs reconeix qui és l'alcaldessa

El 33,8% dels enquestats van saber respondre qui és, i com es diu, l'alcaldessa de Rubí i un 27,5% no van saber dir el nom, però sí que van demostrar identificar-la. Així, només un 38,6% dels ciutadans no saben qui és.