en comú podem

Comuns Rubí decidirà les entitats que rebran l'excedent dels sous dels regidors amb un concurs

Els projectes es poden presentar fins al dia 30 de novembre

per RubiTV.cat, 9 de novembre de 2020 a les 10:00 |
L'executiva dels Comuns | Comuns Rubí
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els Comuns han posat en marxa la primera edició del concurs Fem-ho en Comú, una iniciativa per donar suport econòmic a entitats sense ànim de lucre, cooperatives i moviments socials i que es finança amb els excedents de sou dels regidors de Comuns Rubí - Ànnia Garcia i Pau Navarro -, que per codi ètic tenen un límit de 3,5 vegades el salari mínim interprofessional, en 14 pagues.

El concurs s'adreça a entitats que busquin "la transformació social, política i econòmica cap a un model de ciutat més just, equitatiu i solidari en l'àmbit local", i poden ser dels àmbits de l'esport, la cultura, l'educació, de l'àmbit comunitari, habitatge, mediambiental, mobilitat i salut o memòria i drets civils.


Els projectes es poden presentar fins al dia 30 de novembre, i un comitè avaluador farà una preselecció d'aquests entre l'1 i el 4 de desembre. Fins al dia 13, els inscrits a Comuns Rubí podran votar les propostes, i el dia 15 es farà el lliurament dels prremis: 1.400 euros per cadascun dels dos projectes seleccionats. El comitè avaluador estarà format pels dos regidors dels Comuns, els membres de l'executiva local i Marta Ribas, diputada al Parlament per Catalunya En Comú Podem i co-coordinadora nacional d'ICV.

Els Comuns fan una crida a participar a tota la ciutadania, "perquè només en comú i des de baix podrem fer possible el canvi".

 

Participació