Comuns Rubí decidirà les entitats que rebran l'excedent dels sous dels regidors amb un concurs

Els projectes es poden presentar fins al dia 30 de novembre

L'executiva dels Comuns
L'executiva dels Comuns | Comuns Rubí
Redacció
09 de novembre del 2020
Els Comuns han posat en marxa la primera edició del concurs Fem-ho en Comú, una iniciativa per donar suport econòmic a entitats sense ànim de lucre, cooperatives i moviments socials i que es finança amb els excedents de sou dels regidors de Comuns Rubí - Ànnia Garcia i Pau Navarro -, que per codi ètic tenen un límit de 3,5 vegades el salari mínim interprofessional, en 14 pagues.

El concurs s'adreça a entitats que busquin "la transformació social, política i econòmica cap a un model de ciutat més just, equitatiu i solidari en l'àmbit local", i poden ser dels àmbits de l'esport, la cultura, l'educació, de l'àmbit comunitari, habitatge, mediambiental, mobilitat i salut o memòria i drets civils.

Els projectes es poden presentar fins al dia 30 de novembre, i un comitè avaluador farà una preselecció d'aquests entre l'1 i el 4 de desembre. Fins al dia 13, els inscrits a Comuns Rubí podran votar les propostes, i el dia 15 es farà el lliurament dels prremis: 1.400 euros per cadascun dels dos projectes seleccionats. El comitè avaluador estarà format pels dos regidors dels Comuns, els membres de l'executiva local i Marta Ribas, diputada al Parlament per Catalunya En Comú Podem i co-coordinadora nacional d'ICV.

Els Comuns fan una crida a participar a tota la ciutadania, "perquè només en comú i des de baix podrem fer possible el canvi".