El Museu Etnogràfic Vallhonrat celebra 60 anys d'història

La col·lecció de l'entitat compta amb més de 9.000 peces catalogades

El Museu Etnogràfic Vallhonrat
El Museu Etnogràfic Vallhonrat | Marta Casas
Redacció
09 de novembre del 2020
El Museu Etnogràfic Vallhonrat celebra enguany els 60 anys de la seva fundació. El naixement del museu fou gràcies al treball conjunt del matrimoni format per Miquel Vallhonrat i Rosa Guiu, que van decidir reformar els antics habitatges que tenien rellogats i condicionar-los per tal d'exposar-hi una particular col·lecció iniciada amb objectes familiars de principis del segle XVII.

La col·lecció s'ha anat ampliant amb donacions de particulars i compra de peces en antiquaris fins a omplir les vuit sales expositives que formen el museu, amb més de 9.000 peces catalogades.

Fins a tres generacions de la família han treballat unides i de manera coordinada per donar continuïtat a la tasca de preservació del llegat patrimonial que s'hi conserva, i que l'any 2019 va ser reconeguda per la Generalitat amb la Creu de Sant Jordi.

Per celebrar aquestes sis dècades de feina al voltant de la història, l'art i la cultura s'ha editat el llibre Història del Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí, que es farà arribar a amistats i clients a mitjan gener de 2021, i que recull el món del col·leccionisme, l'art i la cultura de Rubí a través de la seva gent.

El museu acull actualment una exposició amb motiu del centenari de l'arribada del tren elèctric a Les Fonts, en què ha col·laborat el Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí - Centre d'Estudis Rubinencs.